Újabb pénzek jöhetnek

Pénz - ezres - forrás: Forrás: - Pénz - ezres.

Az UEFA tagországok játékvezetésével, egységes vezetési rendjével, követelmények kialakításával, érvényre juttatásával foglalkozó Convention Panel november végén tartotta évzáró megbeszélését Nyonban. A Panel egyetlen kelet-európai tagja, Piller Sándor - aki egyben a magyar játékvezetés nemzetközi feladatainak koordinálását is végzi - számos új, és valószínűleg számunkra jó hírről tájékozta honlapunkat. Elmondta, hogy az utóbbi időszakban újabb országokat vettek fel a Konvencióba, és mostanra elmondható, hogy a kontinens országainak túlnyomó része már csatlakozott a szervezethez.

 


Az összejövetelen jelentős szerepet kapott az a kérdés, hogy mi lesz azon országok anyagi támogatásával, amelyek korábban, az első lépcsőben teljesítették a belépés követelményeit, és felvételt is nyertek a Konvencióba. Mint köztudott, hazánk 2007-ben az első 10 ország között írta alá a csatlakozásról szóló megállapodást, és azóta 500 000 svájci frank támogatást kapott.

 


Az UEFA irányító szerveinek határozott célja, hogy a támogatási rendszert tovább folytatják, és jó esély van arra, hogy az UEFA végrehajtó bizottsága a közeljövőben ezt jóvá is hagyja. Ez azt jelentheti, hogy a következő 6-7 évben évente 100 000 svájci frank érkezhet a magyar szövetség számlájára, melyet szigorúan meghatározott célokra - elsősorban az él-játékvezetők és a fiatalok képzésére - lehet fordítani.

 

Ugyanakkor nagyon jelentős kontroll előzi meg a megállapodás meghosszabbítását. A jövő év elejére egy mindenre kiterjedő írásos jelentést kell készíteni és megküldeni az elmúlt négy évben végzett feladatokról, a projektek végrehajtásának helyzetéről. Kora tavasszal hazánkba érkezik az UEFA delegációja, amikor is személyesen kell számot adni a közelmúlt eredményeiről és jelenlegi helyzetről. A több mint 150 kérdést tartalmazó értékelő lap kitöltése után az UEFA a Játékvezető Bizottság és a Convention Panel javaslatának figyelembe vételével dönt az adott ország tagságának meghosszabbításáról. Az erre való intenzív felkészülés Vágner László JB-elnök és Piller Sándor vezetésével már meg is kezdődött, s a magyar játékvezetés irányítói bizonyosak a tagság meghosszabbításában, és ezáltal az anyagi támogatás folytatásában.

 

 

Hozzászólások