Havi 1 milliót keresnek?

Pénz - forrás: index.hu Forrás: index.hu - Pénz.

Tucatnyi élvonalbeli játékvezető megbízási szerződést ír alá a honi szövetséggel, vagyis új időszak kezdődik a bíráskodásban. Tizenketten adják fel eddigi foglalkozásukat, és válnak hivatásossá. Berzi Sándor, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke elmondta a Borsnak: a tucatnyi bíró három évre érvényes megbízási szerződést ír alá, valamennyien havi (ekhós) fizetést kapnak. E javadalmazás mellett a teljesítményüktől függően változhat a fizetés, és külön mérkőzésdíjat is kapnak. 

 

Tudni kell, a bíráskodás mellett a megyei szövetségeknél elméleti és gyakorlati továbbképzést tartanak, vezetnek, segítenek a jövő új játékvezető-nemzedékének felnevelésében. Szóban valamennyien vállalták, hogy hátat fordítanak eddigi foglalkozásuknak, és a jövőben csakis a játékvezetésből élnek meg.

Minden bajnoki idény végén értékeljük a teljesítményüket, és attól függően változhat a tizenkettes keret összetétele - mondta Berzi, aki sem az állandó havi fizetés nagyságáról, sem a meccsdíjazásról nem kívánt beszélni.

 

Az eddigi rendszerben meccsenként 80-90 ezer forint járt egy-egy találko­zóért, a Bors információi szerint a tizenkét kiválasztott spori havi 400-500 ezres fixszel kalkulálhat, erre jöhet a meccspénz. A bizottság első embere hozzátette: a tizenkét profi bíró július elsejéig írja alá szerződését. Akinek esetleg az eddigi munkakörével kapcsolatos szerződésének felbontása késik, az július elseje után is aláírhat az MLSZ-nek. Szerettük volna megszólaltatni a hivatásos bírókat, vajon nem él-e bennük félelem, mert feladják eddigi biztos megélhetésüket, ám egyikük sem kívánt válaszolni.

 

Hozzászólások