Kiverte a biztosítékot az amatőröknél

Pénzügyek/díjak Vármegyei játékvezetés
Berzi Sándor - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Berzi Sándor.

A megyékben működő társadalmi aktíváknál és az amatőr osztályban működő játékvezetőknél kiverte a biztosítékot az, hogy a profi játékvezetők extra, 30 millió forint feletti jutalmat kaptak.

"Mi a megyében az elmúlt 10 évben társadalmi munkában végeztük a munkánkat a bizottságban, nem hogy prémiumot, de havi megbízási díjat sem kapunk - írta szerkesztőségünknek az egyik megyei elnök. - A telefonszámlánkon kívül, a felmerült költségeket sem fizeti ki az MLSZ, sőt az MLSZ JB. egyetlen fillérrel sem támogat minket".

"Játékvezetőként évek óta nem kapunk több pénzt, de az országos kerettagok havi alapfizetést, bónuszt és most még extra prémiumot is kaptak. EZ Felháborító. Ezt a pénzt a megyékben kellett volna szétosztani, akkor talán nem kellett volna saját pénzünkből mezt venni vagy az edzőtábort kifizetni - vélekedik az egyik megye I-es játékvezető. - Évek óta egyetlen egy fillérrel sem kapunk több pénzt, a fentiek meg elviszik a milliókat. Hogy teljesítmény alapú a bérezés, tudjuk, hogy nem..."

A többség felháborítónak, arcpirítónak és elfogadhatatlannak találja az ilyen jellegű pénzosztást, főleg, hogy a profi kerettagok teljesítménye tavaly nem volt valami fényes.

 

Korábban írtuk:

Nagyon jól teljesítettek a profi játékvezetők a 2016/2017-es bajnoki szezonban, hiszen az MLSZ több, mint 30 millió forintot osztott szét közöttük.

Információnk szerint a legtöbbet 3 profi játékvezető – vélhetően Solymosi, Erdős és Iványi –vihette haza. Ők fejenként 4-4 millió forintot kaszálhattak.

Furcsa lehet a névsort olvasni, hiszen Iványi Zoltán több fordulóban sem működhetett, mivel nem teljesítette az előírt fizikai tesztet. Erdős súlyproblémájáról cikkeztek tavasszal. Egyedül Solymosi hozta azt az átlagot, amit el lehet várni, bár rá sem sok hibát írhattak tavaly az ellenőrök.

Az elit FIFA játékvezetők a bónusz rangsor végén szerepeltek, mondván őket majd kifizeti az UEFA, míg a szegény „puhl-barátok” meg alig járnak külföldre.

A játékvezetők is a kedvező adózási konstrukcióval vihetik haza a bónusz összegeket, mivel rájuk is kiterjed az EKHO-s kifizetés hatálya.

Korábban több cikkben is foglalkoztunk azzal, hogy az országos kerettagok teljesítményét nem lehet összemérni, hiszen a baráti játékvezetők, akik még midig hűek a Pulh-Hanacsek duóhoz, kiemelkedően jó teljesítményt nyújtanak papíron minden héten. Míg néhányan csak hibáznak az ellenőri jelentések szerint.

A megyei játékvezetők díjazását évek óta nem emelik, így nekik csak a morzsákból jut.

Továbbra is nyitott kérdés az is, hogy a két szuperellenőr milyen tarifát számol el mérkőzésenként és azt sem lehet tudni, hogy valós-e a két alelnök több, mint fél milliós havi apanázsa és a teljeskörű költségtérítése (autó, szálloda, étkezés, stb.), amelyet az MLSZ áll.

Az profi játékvezetők prémium kifizetésével kapcsolatban megkerestük az MLSZ-t is. Amennyiben válasz érkezik a feltett kérdésekre, úgy azt természetesen közzétesszük.

 

 

Hozzászólások