Téves azonosítás

cseretábla - forrás: Forrás: - cseretábla.

Ismételt levelet kapott Hanacsek Attila!

Attila!
Vagyis Elnök Úr, vagy hogy hívatod magad!?

Az a helyzet, hogy sok a hiba a játékvezetésben, amit sajnos már nem tudsz elsumákolni. Ez elsősorban neked köszönhető, mert a képzés színvonaltalansága a csúcson ülőn kérhető számon. Több terület is van, ami sántít, ahol rengeteg hibát követnek el a játékvezetők, de a számonkérésben, az elbírálásban nincsen következetesség, ugyanis egyeseknek a kerettagsága bánja, másoknak pedig csak egy hét pihenő jár érte…

Ebben a szezonban például kifejezetten sok olyan eset történt és történik, ahol a játékvezetők rossz embernek adnak sárga lapot. Vagy, ahogy te mondod a nagy szakmai tudásoddal, TÉVES AZONOSÍTÁS. Az! Igen! A fejedben is sokszor van téves azonosítás.

Tavaly egy NB2-es játékvezető kerettagságába került egy ilyen hiba a NYIREGYHÁZA–TISZAKÉCSKE mérkőzésen.

Ebben a szezonban több ilyen eset is előfordult az NB1-ben, a KISVÁRDA–KECSKEMÉT, a KECSKEMÉT–FRADI és a HONVÉD–KISVÁRDA mérkőzéseken egyaránt. Rendben van, hogy a VAR korrigál, na de két FIFA játékvezető is elkövetett ilyen banális hibát.

Számukra mi volt a következmény? Ja, hogy nem egyenlők a feltételek. Értem Attila.

És folytassuk a sort a hölgyekkel, hiszen őket sem kerülte el ez a témakör. Náluk két esetben is előfordult hibás azonosítás, egy NB3-as, NAGYKANIZSA–KELEN és egy női NB1-es, GYŐR-MTK mérkőzésen. Ráadásul az egyik hölgy FIFA kerettag.
Na és a következmény? Ja, hogy megint semmi. Értem Attila.

Biztos jó ez így? Szerinted jó irányba mennek a dolgok? Egy vezető nem attól jó vezető, hogy elnök úrnak hívatja magát, nem attól jó vezető, hogy seggnyalókkal veszi körbe magát! Egy jó vezető következetes, egy jó vezető mer váratlan döntést hozni, egy jó vezetőnél a szakma az első, nem a zsebek megtömése és a szakmaiatlanság.

Szóval Attila! Téves azonosítás, mint amilyen te is vagy!

 

Hozzászólások