Számmisztika, avagy a hanacseki trükkök

Hanacsek - fekete felsőben - forrás: Fedor János Forrás: Fedor János - Hanacsek - fekete felsőben.

Tud-e még mélyebbre süllyedni a magyar játékvezetés?!
Bár Puhl Sándor regnálása alatt sem voltunk elkényeztetve a szakmával, Hanacsek Attila még ezt is képes volt alulmúlni.

A VAR rendszer bevezetését nagyban ellenző (csalásnak nevezte) egykori nyomozó mára már csak ezzel foglalkozik, a rendszert immáron kiválónak nevezi és az általa elferdített számokkal (statisztikával) próbálja bizonyítani a magyar játékvezetés fejlődését és a VAR rendszer helyességét.

Pár év alatt mekkorát változott Elnök Úr véleménye. De nem szabad meglepődni ezen. Hiszen, míg korábban e-mail-ekkel bombázott minket, aknázva az előző JB vezetését, most Vencel bácsi megüresedő helyére azt az embert kérte fel – jópofáskodva – nemzetközi ellenőrnek, akit korábban minden eszközzel el akart távolíttatni.

Elnök úr! A játékvezetést nem lehet csak számokból, a statisztikákból megítélni. Főleg úgy nem, hogy az a te saját szájízed szerint van alakítva az elferdítéseidnek köszönhetően. Hiszen egy-egy döntésre te mondod azt, hogy jó vagy rossz. Mert ugye tudjuk, hogy az ellenőröknek nincs vagy nem lehet véleménye, mert akkor nem fordulhatna elő az, hogy egy-egy mérkőzés után 20-30 perccel később menjenek be az öltözőbe. Igen, tudjuk, gyorsan fel kell hívni téged, hogy lediktáljad, mit kell mondaniuk és leírniuk a jelentésbe.

Az a baj Elnök úr, hogy hülyének nézed a futball közeget. A még nagyobb baj pedig az, hogy a közvetlen beosztottaidat is. Csak hát itt nem mindenki hülye. Egyre többen nem azok. De te továbbra is ferdítsd el a számokat és továbbra is nézd hülyének az embereket, Elnök úr!

 

A fenti írást a focibiro.hu üzenet / hírbeküldő rendszerén keresztül kaptuk. Amennyiben te is szeretnéd írásodat - név nélkül - közzétenni, úgy kérjük kattints a jobb felső sarokban lévő Írj nekünk felíratra.

 

Hozzászólások