Nehéz helyzetben Kurmai papa!

Kurmai Zoltán - portré - forrás: boon.hu Forrás: boon.hu - Kurmai Zoltán - portré.

Nincs könnyű helyzetben a szépkorú Kurmai Zoltán a hétvégi BKV – Kisvárda mérkőzéssel kapcsolatban.

Pontosan egy évvel ezelőtt azért távolított, távolíttatott el egy feltörekvő, fiatal NB. III-as játékvezetőt és asszisztenst az országos keretből, mert a sajtó sokat foglalkozott egy ítéltükkel.

2022. április 17-én a Veszprém – Tatabánya NB. III-as mérkőzést Kubicsek Máté, Máyer Gábor és Mózsa Ábel vezette. A videófelvételek szerint volt egy gól/nem gól szituáció, amire perdöntő lassítási kép nem volt. A mérkőzés ellenőre Garab József volt, aki szintén nem foglalt egyértelműen választ a góllal kapcsolatban.

A mérkőzés után a vendég Tatabánya több cikket íratott bizonyos sajtótermékekkel, ahol a játékvezetői tevékenységet minősítették.

Akkor Kurmai Zoltán elmondta, hogy mivel elég nagy sajtónyilvánosság volt a játékvezetői tevékenységgel, így az érintett játékvezető és asszisztens nem maradhat tovább az országos keretben.

Szegény Zoli bácsi!

Sajnálni lehet, hogy hetven felett ilyen szakmai, emberi döntéseket kell meghozni vastag szemüvegén keresztül. Sajnos ő ez alapján már Erdős Józsefet, Káprály Mihályt vagy akár a nagy kedvenc Karakó Ferencet is kitehette volna a keretből, hiszen minden héten számos cikk születik a működésükről.

Vajon mit tesz a nagy öreg a hétvégi BKV – Kisvárda mérkőzésen történtek után? Ismét lesz egyenlő mérce, vagy a hanacseki statisztika ismét kozmetikázott lesz.

 

 

Hozzászólások