6 éves eltiltás játékvezető verésért!

BKV Előre - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - MLSZ logó nagy - cikkhez.

Az MLSZ közzétette a hétvégi BKV - Kisvárda után történtek fegyelmi döntéseit.

Busai Attila (BKV Előre) 2023. április 25. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 6 évre szóló eltiltást kapott.

Busai Attila a BKV Előre-Kisvárda II mérkőzés 75. percben történt kiállítását követően a pályán, majd a mérkőzés lefújása után a pályán és az öltöző felé vezető úton is rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt és ököllel is megütött. A játékvezető utóbbi támadásnál elesett, a lábát és a csípőjét is megütötte. A labdarúgó több kirívó fegyelmi vétséget is elkövetett, valamint tettlegességével veszélyeztette a játékvezető testi épségét. Ez a magatartás összeegyeztethetetlen a labdarúgás alapelveivel, valamint az emberi viselkedés alapvető normáival. A FEB ezért olyan büntetést szabott ki, amely kétszeresen meghaladja a Fegyelmi Szabályzat vonatkozó pontjában rögzített tételkeret felső határát.

Albert Flórián Ferenc vezetőedző (BKV Előre) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

A FEB a BKV Előre – Kisvárda II mérkőzéssel kapcsolatban a BKV-t, mivel a mérkőzés lefújása után nem biztosította a játékvezetők öltözőbe vonulásának zavartalan feltételeit, valamint labdarúgójának súlyosan sportszerűtlen magatartása miatt pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.



Kapcsolódó cikkek

BKV előre neki ment az MLSZ JB-nek!

Egyre több csapat szólítja meg az MLSZ-t a játékvezetés miatt, most a BKV előre tette!

Tovább

NB. III.: Négy kiállítás és botrány

Sajtóhírek szerint a lefújást követően az indulatok tettlegességig fajultak.

Tovább


Hozzászólások