Márton az ellenőrök között

Márton Sándor - Nagy L. - Bay - forrás: facebook.com Forrás: facebook.com - Márton Sándor - Nagy L. - Bay.

Ülésezett az MLSZ Játékvezetői Testületének elnöksége. A tanácskozáson részt vett az elnökség valamennyi tagja, így Huták Antal és Kőrös László is, akik vezetői voltak a múlt héten megszüntetett játékvezetői ad hoc bizottságnak is.
Az ülés elején Nagy Miklós elnök ismertette a tagokkal Bodor Andrásnak, az MLSZ felügyelőbiztosának azt a levelét, amelyben beszámolt a JT jogainak visszaállításáról. Ezután az elnökség döntött arról, hogy a JT rendkívüli közgyűlése március 5-én lesz. Abban az esetben, ha a folyamatban lévő ügyészségi vizsgálat hibákat talál az alapszabályban, a JT megváltoztatja az okiratot, s új elnökségi tagokat is választhat.

Ugyancsak március 5-én lesz az országos játékvezetői keret tagjai számára kiírt, korábban elhalasztott fizikai felmérés. Az elnökség megváltoztatta az egyes játékvezetői kereteket is. A partjelzői (asszisztensi) keretet ismét összevonták, így nincs külön profikeret a határbíróknál. Az általános rendezőelv az volt, hogy az elmúlt fél év csatározásai a játékvezetők táborában senkit ne hozzanak hátrányos helyzetbe. Ezért az ad hoc JB által magasabb osztályba sorolt bírók esetében elfogadták a megszüntetett testület döntését, ám akit a bizottság kizárt a professzionális játékvezetői keretből, azt a JT elnöksége visszahelyezte oda.

Azaz: Kiss Béla, Makai János és Megyebíró János élvonalbeli bíró maradhat. Az ellenőri keretbe is visszakerültek azok, akiket az előző vezetőség mellőzött, ugyanakkor még nem lehet a játékvezető-ellenőri keret tagja, aki a tavalyi év végén fejezte be a bíráskodást. A korábbi és továbbra is érvényben lévő szabály értelmében előbb legalább fél évig alacsonyabb osztályban kell ellenőriznie a játékvezetőket a visszavonuló bíróknak. Ez tehát azt jelenti, hogy egyelőre nem lehet országos ellenőr például dr. Bozóky Imre illetve Vágner László sem. Az ellenőrök között nem szerepel ezentúl Szabó Béla, aki lemondott a kerettagságról. Új tag viszont többek között Márton Sándor, aki fél évvel ezelőtt hagyta abba a játékvezetést.

 

Hozzászólások