Puhl Sándor eltűnt milliókról beszél

Puhl Sándor szemüvege - forrás: nso.hu Forrás: nso.hu - Puhl Sándor szemüvege.

Ma délután taggyűlést tart a proficsapatok közvetítési jogait birtokló Football Duó Kft. A társaság tulajdonosai azt a felügyelőbizottsági jelentést tárgyalják meg, amely a kft. 2004. február 13. utáni tevékenységét vizsgálja, és amely - a lapunk birtokába került dokumentumok szerint - súlyos szabálytalanságokra világít rá. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy időközben (ugyancsak a Nemzeti Sport hasábjain) napvilágot látott az RTL Klub levele, amelyben a kereskedelmi tv vezérigazgatója, Dirk Gerkens és vezérigazgató-helyettese, Róbert Ákos választás elé állította a Magyar Labdarúgóligát és a csapatokat: vagy elhatárolódnak a csatornát és annak beszállítóit a szaknévsoros ügyvezető, Bodnár György részéről ért támadásoktól, vagy az RTL Klub fontolóra veszi, éljen-e a 2005-2006-os évad kapcsán az opciós jogával.

- Megdöbbentem, amikor a Nemzeti Sportban olvastam az RTL Klub Szieben Lászlónak, az MLL elnökének, a Football Duó egyik ügyvezetőjének, illetve nekem címzett levelét, hiszen az iratot aznap kaptam kézhez, amikor a lapban megjelent az erről szóló cikk - mondta Puhl Sándor, a Football Duó másik ügyvezetője. - Nincs a dokumentumban államtitok, nem is bánom, hogy napvilágot látott, ám aki az iratot kiadta, áthágta az íratlan játékszabályokat. S hogy ezt nemcsak én gondolom így, arra bizonyság Fazekas Lászlónak, az RTL Klub sajtófőnökének a nyilatkozata, aki elmondta, hogy a levelet nem a nyilvánosságnak szánták.

- A Nemzeti Sport nem tett mást, csak használta az "elfogott" levelet…
- Önöket nem is hibáztatom. Viszont egyetértek Fazekas Lászlóval abban, hogy az átiratot megszellőztető csak olyasvalaki lehetett, akinek érdeke a jelenlegi zűrzavaros állapotok konzerválása. Vádaskodni nem szeretnék, de én biztosan nem adtam oda önöknek a levelet, s Bodnár György, akinek tévedésből kézbesítették az iratot, szintén cáfolja, hogy ő lenne a hírforrás. A kör ezzel látványosan leszűkült…

A klubok nem kaptak pénzt a közvetítésekért

- S mi ebből a tanulság?
- Csupán annyi, hogy az a kommunikációs, szervezeti zűrzavar, amely jellemzi a magyar labdarúgás profiágazatát, nem tartható tovább. A szövetség legutóbbi rendkívüli, tisztújító közgyűlése után is elmondtam már: képtelenség, hogy miközben a csapatok jelentős része filléres gondokkal küzd, az ő pénzükből fenntartott liga működése egyetlen év alatt kétszázharminckétmillió forintot emésszen fel.

- Helyben vagyunk: a pénznél. Az RTL Klub levele azzal fenyeget, hogy a kereskedelmi csatorna esetleg visszalép az Arany Ászok Liga közvetítésétől, ha az MLL és a csapatok nem határolódnak el Bodnár György kijelentéseitől. Szieben László szerint a futballcégek válasza befolyásolhatja az iparág jövőjét.
- Nyilvánvalóan elemi érdeke a sportágnak, hogy az RTL Klubbal a jó kapcsolata megmaradjon. Ugyanakkor érdemes tudni: a csapatok tavaly egy vasat sem kaptak a közvetítési bevételekből.

 

Hozzászólások