Farkas Ádám újult erővel készül

Farkas Ádám edzés - forrás: heol.hu Forrás: heol.hu - Farkas Ádám edzés.

A gyöngyösi FIFA-játékvezető fél év kényszerszünet után immár erőnléti edzővel készül.

Több mint fél év, egész pontosan 195 nap kényszerpihenőt követően vezetett újra NB I.-es mérkőzést Farkas Ádám. A gyöngyösi FIFA-sípmester új lendületet véve, immár erőnléti szakemberrel közösen készül a rá váró kihívásokra.

– Hosszú kihagyás után tért vissza a pályára. Mi áll ennek a hátterében?
– Sajnos elszenvedtem már néhány sérülést a pályafutásom során, de ebben az évben embert próbáló sorozatot hozott számomra az élet – válaszolta Farkas Ádám. – Egymást követte izomsérülés, koronavírus-fertőzés, baleset, végül a sort júniusban lágyéksérvműtét zárta. A februári Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzést követően majd’ kétszáz nap után, a Mezőkövesd–Vasas találkozóval tértem vissza játékvezetőként az NB I.-be.

– Hogy élte meg ezt az időszakot? Mert nyilván ilyenkor sok minden megfordul az ember fejében.
– Akadtak nehéz pillanatok, de a családom nagyon sokat segített a gyógyulásban, illetve az MLSZ Játékvezető Bizottsága is a támogatásáról biztosított, például amint az állapotom engedte, videóbíróként foglalkoztattak a mérkőzéseken. A rehabilitációt Kis Petra gyógytornásszal kezdtem, a játékvezetők fizikai felkészítéséért felelős szakembere, Horváth Dávid utasításai és tanácsai segítségével.

– Egy szintet lépve, immár személyi edzővel készül a feladatokra. A Gyöngyösi Kézilabda Klub erőnléti edzőjének, Németh Tamásnak a közreműködése milyen hatással van a fizikai állapotára?
– Nem leszek már fiatalabb, elmúltam 40 éves, és beláttam, az egyre intenzívebb mérkőzések és a nehezedő követelmények miatt szükségem van egy szakemberre, aki az edzéseken segíti a fizikai felkészülésemet. Nagyon örülök, hogy találkoztam Németh Tamással, akivel nemrég kezdtük a közös munkát. A tapasztalataim nagyon pozitívak, rengeteget segített abban, hogy megfelelő állapotban térhessek vissza a játéktérre. 

– Tizenhárom éve vezet az NB I.-ben és közelít a 200. élvonalbeli mérkőzés felé. Mi a cél, mennyi ideig vagy hány meccsig lehet folytatni a pályafutást? 
– A jövőre vonatkozó célom, hogy még tovább fejlődjek fizikálisan. Amennyiben ezt sikerül megvalósítani, az jó alapot jelent majd pályafutásom hátralévő időszakát illetően. 

– Mennyiben tudja segíteni ugyancsak FIFA-játékvezető felesége, Urbán Eszter karrierjét? Az idő ugyanis azt mutatja, a kapcsolat életképes és gyümölcsöző...
– Húsz éve már, hogy a játékvezetésben is igyekszünk segíteni egymást, az elmúlt nehéz időszakban rengeteg törődést kaptam tőle. Ugyanakkor a lányainkkal nagyon szorítottunk neki, amikor Costa Ricában az U20-as vb-n tevékenykedett és bár nagyon hiányoztunk egymásnak, nyugodt lehetett és a feladatára összpontosíthatott, mivel itthon is jól alakultak a dolgok.

 

Hozzászólások