Ha lenne következetesség, akkor Erdős nem vezetne már!

Erdős József - Újpest (3) - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Erdős József - Újpest (3).

A többség egyetért abban, hogyha szakmai döntések lennének Erdős József már nem vezethetne az NB. I-ben.

Az NB. I-ben működő „profi” játékvezető korábban már kikerült az élvonalból, de a profi keret megalakulásakor visszavették.

Erdős Józsefről korábban Bódog Tamás fogalmazott élesen: „Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de könyörgöm, 2-0-nál, én a kispadról, 70 méterről látom, hogy 11-es volt. Nem lehet befújni? Ha valakin 10 kiló súlyfelesleg van, akkor ne vezessen NB I-ben. Ha nem ér oda, és nem tud odafutni, nem tudja követni a játékot…”

Utána Jocit, vagy ahogy sokan csak becézik DuciJocit kicsit parkoló pályára tették, de az elmúlt két évben folyamatosan az élvonalban vezetett.

Tavalyi szezonban már a hozzáértők ideigeit is borzolta, amikor a Kisvárda-MTK mérkőzésen rossz lapot mutatott fel a játékosnak.

 Hétvégén a Kecskemét - Vasas mérkőzésen alkotott:

A labdarúgó-NB I első fordulójában két újoncának összecsapásán az angyalföldi Pátkai a 25. percben csúszott rá nyújtott lábbal Uros Djuranovic sípcsontjára. A montenegrói futballista nagyot repült és meg is sérült, Erdős József játékvezető nem látta szabálytalanságnak az esetet, a videóelemző (VAR) szobában ülők azonban lehetséges piros lapot vizsgálva visszanézték az első ránézésre ijesztőnek tűnő belépőt, amelyet végül szabályosnak ítéltek.

Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető sem értette, miért nem állította ki Pátkait a bíró.

– Nálam ez egyértelműen piros lap lett volna, ha még aktív lennék, s én vezetem ezt a meccset – mondta Szabó. – Erdős nem látta vagy elnézte. Persze van ilyen, de kérdés, ha már van VAR, akkor a videóbírósok miért nem segítettek neki? Meglehet, Pátkai eltalálta a labdát is, de nagyon sérülésveszélyes szituáció volt, kisebbért is állítottak már ki játékost. Tudom, vizsgálták, de aki látta ezt a szituációt, annak egyértelmű, hogy ez súlyos szabálytalanság volt, és kiállításnak kellett volna következnie.

VIDEÓ ELÉRHETŐ ITT

Józsi működésével és ítéleteivel sokszor foglalkoztak már a szakmai portálok, de nem elsősorban a jó ítéletekkel.

Tavalyi évben több fiatal került ki az adott keretből, mert "nagy sajtónyilvánosságot kapott" a mérkőzésük.. Akkor Kurmai Zoli bácsi felemelte a telefont és közölte a játékvezetőkkel, hogy ennyi volt nekik.. Vajon Józsit fel meri-e hívni, hagy az "asszony" védőhálója továbbra is védi a bakizó játékvezetőt?

 

Hol van az egyenlő mérce, hol van a szakmaiság?

 

 Jelen cikk a focibiro.hu oldal hírbeküldő szolgáltatásán keresztül érkezett. A szolgáltatással név nélkül lehet híreket, érdekességeket beküldeni. Amennyiben te is szeretnél nekünk írni, úgy megteheted itt.



Kapcsolódó cikkek



Hozzászólások