Fontos tájékoztató a sportorvosikról

MLSZ JB
Sportorvosi - forrás: Forrás: - Sportorvosi.

Az MLSZ az alábbi levelet juttatta el a csapatoknak, amely játékvezetők számára is fontos lehet:

Az MLSZ hivatalos állásfoglalást kért az EMMI-től a sportorvosi engedélyek érvényességével kapcsolatban, amelyről az alábbiakban tájékoztatjuk a sportszervezeteket.

A sportorvosi engedélyek érvényességének a veszélyhelyzet idejére történő meghosszabbításáról szóló 674/2021. (XII. 3.) Korm. rendelet szabályai alapján minden olyan sportorvosi engedélynek az érvényessége – függetlenül attól, hogy mikor adták ki – amely 2021. február 8-án 00:00 órát követően járt le vagy fog lejárni meghosszabbodik. Ennek értelmében ezek az engedélyek a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek lesznek.

Ennek értelmében az alábbi sportorvosi érvényességek elfogadhatók:

  1. Azon labdarúgóké, akiknek a sportorvosi hátlapján az érvényesség időtartama alatt 2021. február 08. vagy az utáni dátum szerepel a sportorvos által bepecsételve, vagy

Amennyiben nincs bepecsételve dátum az érvényességi időnél:

  1. Azon labdarúgóké, akik 18. életévüket 2020. február 09. napjáig betöltötték (2002. február 09. és az előtt születettek) – és a vizsgálat időpontjánál 2020. február 09. vagy az utáni dátum szerepel a sportorvos által bepecsételve,
  2. Azon labdarúgóké, akik 18. életévüket 2020. augusztus 09. napjáig nem töltötték be (2002. augusztus 10. és az után születettek) – és a vizsgálat időpontjánál 2020. augusztus 10. vagy az utáni dátum szerepel a sportorvos által bepecsételve.

A sportorvosi engedélyek kapcsán szeretném felhívni a figyelmüket, hogy az OSEI tájékoztatása alapján a veszélyhelyzet ideje alatt az Országos Sportegészségügyi Hálózat a sportorvosi vizsgálatok elvégzését a megszokott rendben végzi, ezáltal amennyiben mód van rá, úgy az OSEI az egészséges sportolás biztosítása érdekében javasolja a sportorvosi vizsgálatoknak az eredeti időintervallumokban történő elvégzését. A vészhelyzet lejártakor várható tumultus elkerülése érdekében kérjük a sportorvosi vizsgálatokon való részvételt.

 

Hozzászólások