MTK-FTC: döntetlennel kezdődött az OTP Bank Liga-szezon

Ferencváros - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - MTK-Ferencváros (2020.08.14).

Gera Dániel szerezte az NB I új idényének első gólját: az MKT játékosa az örökrangadó 37. percében talált be. A Ferencváros részéről Nguen egyenlített a második félidőben, így döntetlennel ért véget az első foduló első találkozója.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1–1 (1–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v: Solymosi
gólszerző: Gera (37.), illetve Nguen (59.)
sárga lap: Baki (15.), illetve Boli (56.)
 
MTK Budapest: Mijatovic – Balázs B., Nagy, Baki, Herrera – Cseke, Mezei (Kata, 88.), Katona – Gera D. (Palincsár, 79.), Ramos (Bíró, 79.), Schön
Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Civic – Haratin (Somália, 79.), Sigér – Laidouni (Uzuni, a szünetben), Isael (Varga R., 72.), Nguen – Boli
 
Az idénynyitó első negyedórájában mindkét csapat előtt adódtak gólhelyzetek, a kapusoknak többször is bravúrt kellett bemutatniuk. A Ferencváros sok labdát adott el saját térfelén, a hazaiak jó teljesítményt nyújtottak, bátran és agresszívan játszottak, szervezett futballjuk pedig a 37. percben a vezetést is meghozta: Ramos beadása után Gera Dániel becsúszva rúgta kilenc méterről Dibusz kapujába a labdát.

A fordulás után is az MTK volt a kezdeményezőbb, de a jól játszó Nguen szép egyéni megmozdulása után egyenlített a Ferencváros. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, az utolsó percekig egyik csapat sem tudott nagy gólhelyzetet kialakítani, az FTC ekkor Nguen révén megnyerhette volna a találkozót, a támadó azonban 15 méterről az üres kapu mellé lőtt.

 

Hozzászólások