OTP Bank Liga: A DVTK és az Újpest is győzött szombaton

MTK-Újpest (2021-02-06) - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - MTK-Újpest (2021-02-06).

A sereghajtó Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát az OTP Bank Liga 20. fordulójának nyitómérkőzésén. Sorozatban ötödször nyert otthon a Mezőkövesd, amely 2-1-re legyőzte a Honvédot szombaton.Oenning Újpestje pedig megszerezte első győzelmét, az MTK ellen nyert 3-1-re.

 

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Diósgyőri VTK–Kisvárda Master Good 2–0 (2–0)
Miskolc, zárt kapuk mögött, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Vanecek (10., tizenegyesből), Hegedűs (40.)
sárga lap: Marin (33.), Max (57.), Ivanovski (83.), illetve Bumba (16.), Prenga (56.), Cirkovic (94.)

DVTK: Malenica – Sesztakov (Iszlai, 83.), Hegedűs, Milovic, Soldo, Marin – Grgic, Max – Márkvárt, Suljic (Drazic, 67.) – Vanecek (Ivanovski, 78.)
Kisvárda: Dombó – Melnyik, Cirkovic, Prenga, Hej – Lucas, Simovic (Karabeljov, 84.) – Sassá (Kovácsréti, a szünetben), Ötvös (Navratil, a szünetben), Bumba (Zlicic, 84.) – Viana (Jelena, 67.)

Kiegyenlített labdabirtoklás mellett az egész mérkőzés során a hazaiak futballoztak veszélyesebben, igaz, ők már a 10. percben büntetőhöz, és annak értékesítésével előnyhöz is jutottak. A vendégek nem igazán tudtak fogást találni a DVTK védekezésén, így egy kicsit unalmasabbá vált a meccs, ám a szünet előtt öt perccel egy újabb pontrúgás kifogott a Kisvárdán. Hegedűs János szépen lőtt a rövid sarokba szabadrúgásból, nagyjából 25-26 méterről.

Fordulás után a két cserével felfrissített vendégek változatlanul kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura, a Diósgyőr pedig a kétgólos előny birtokában nyugodtan futballozott, ugyanakkor letámadással igyekezett elejét venni az ellenfél támadásvezetésének. A hajrához közeledve erősödött a Kisvárda nyomása, a gól azonban elmaradt, így a vendégeknek szépíteniük sem sikerült.

Mezőkövesd Zsóry FC–Budapest Honvéd 2–1 (2–0)
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Kárpály
gólszerzők: Vadnai (23.), Jurina (27.), illetve Gale (86.)
sárga lap: Farkas (41.), Katanec (76.), Szappanos (80.), illetve Batik (6.), Szendrei (42.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Vadnai (Vajda, 75.), Katanec, Neszterov, Farkas – Karnyicki, Berecz, Cseri, Besirovic – Jurina (Vojtus, 70.), Vutov (Chrien, 81.)
Budapest Honvéd: Tujvel – Uzoma (Bőle, 35. ), Batik, Klemenz, Bardea, Tamás – Szendrei, Hidi, Nagy D. (Gale, 72.) – Gazdag (Zsótér, a szünetben), Balogh (Traoré, 72.)

Mindkét együttes jól láthatóan alaposan megszervezte a védekezését, így a találkozó elején nem nagyon alakultak ki veszélyes helyzetek. Végül a házigazda Mezőkövesd egy szépségdíjas góllal megszerezte a vezetést, ettől pedig olyannyira megzavarodott a vendég kispesti alakulat, hogy kis híján el is dőlt a mérkőzés. Végül "csak" megduplázta előnyét Pintér Attila együttese.

A fordulást követően a Mezőkövesd magabiztosan őrizte előnyét, de Honvéd mindent megpróbált, Pisont István csapata négy csatárral is támadott. A hazaiak magukra húzták riválisukat, akik a 86. percben szépítettek, de az egyenlítésre már nem maradt idejük.

MTK Budapest–Újpest FC 1–3 (1–3)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Solymosi
gólszerzők: Varga R. (4.), illetve Simon K. (28.), Mitrovic (32.), Stieber (42.)
sárga lap: Herrera (57.), illetve Stieber Z. (31.), Antonov (58.), Onovo (84.)

MTK Budapest: Mijatovic – Alho (Ikenne-King, 64.), Varju, Nagy Zs., Herrera (Perkovic, 64.) – Kata (Bíró, 86.), Cseke (Palincsár, a szünetben), Mezei Sz. – Varga R. (Prosser, 64.), Miovski, Schön
Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov – Csongvai, Onovo – Simon, Mitrovic (Katona, 89.), Stieber Z. (Mucsányi, 88.) – Tallo (Beridze, 90.)

A dobogós helyezésekért harcoló MTK kezdte aktívabban a találkozót, és az újpesti védelem bizonytalanságát kihasználva korán vezetést szerzett Varga Roland életerős találatával. A félidő derekán a magára találó Újpest előbb egy nagy lehetőséget herdált el, majd négy perc leforgása alatt fordított: Simon Krisztián idénybeli hatodik gólját egy távoli bombából szerezte, majd Nikola Mitrovic már a vezetést szerezte meg a lila-fehéreknek. A szünet előtt Milan Mijatovic védett bravúrral, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy ne kétgólos újpesti előnnyel vonuljanak pihenőre a felek: Stieber Zoltán közelről volt eredményes.

A fordulás után is akadtak kisebb lehetőségek mindkét kapu előtt, ám a cserékkel frissítő MTK nem tudott közelebb zárkózni az alacsonyabb iramú félidőben. Így a kiesés elkerüléséért harcoló lila-fehérek télen kinevezett vezetőedzőjükkel, a német Michael Oenninggel első pontjaikat szerezték meg.

 

Hozzászólások