mlsz.hu is megemlékezik Huták Antalról

Vágner László - Huták Antal - forrás: Nemzeti Sport (1999-02-02) Forrás: Nemzeti Sport (1999-02-02) - Vágner László - Huták Antal.

74 éves korában, rövid, súlyos betegség után elhunyt Huták Antal korábbi nemzetközi labdarúgó játékvezető és sportvezető.

Huták Antal 1970-ben a Budapest Labdarúgó Szövetségben kezdte játékvezetői pályafutását. Gyorsan haladva a ranglétrán hat évvel később már az országos játékvezetői keret tagja lett. Négy év NB II-es működés utána 1980-ban a PMSC–Csepel mérkőzés játékvezetőjeként mutatkozott be az élvonalban. Aktív pályafutása befejezéséig 158 (az MLSZ.hu-n elírást történt, mert ott 166 mérkőzést írtak - szerk.) NB I-es mérkőzésen vezette ki a csapatokat a pályára.

Két alkalommal bíráskodott a Magyar Kupa döntőjében és ugyancsak kétszer volt az év játékvezetője.

1986-tól 1992-ig volt tagja a FIFA-keretnek, ahol 39 nemzetközi találkozón játékvezetőként és 40 mérkőzésen partjelzőként működött közre. Később UEFA-játékvezető-ellenőrként járta az európai pályákat.

Az aktív pályafutása befejezése után jelentős szerepeket töltött be a hazai játékvezetés irányításában is. 1998-ben egy ideig vezette az MLSZ Játékvezetői Bizottságot. 2006-től hat éven keresztül az MLSZ JB elnökhelyettese, küldője, majd tagja volt. A BLSZ JB elnökeként segítette a fiatal tehetségek fejlődését.
Huták Antal emberi tulajdonságai és szakmai felkészültsége alapján is nagy népszerűségnek, tekintélynek örvendett a csapatok, játékosok és játékvezetők körében egyaránt. Végül 42 év után 2012-ben köszönt el a bírótársadalom nagy családjától.

Ezt követően idejét leginkább a családjának és vállalkozásának szentelte. Vegyészmérnökként 23 elfogadott találmánya volt, munkáját az utolsó pillanatig ellátta. Fájó szívvel búcsúzik tőle az egész magyar labdarúgó- és játékvezető-társadalom.Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Huták Antal

Tovább


Hozzászólások