Hol állunk? Nyitó oldal / Élvonalbeli játékvezetők / OTP Liga (2024/2025)




Hajó, mint a hanacseki motívum

Hanacsek labdát lopott? - forrás: fft.hu Forrás: fft.hu - Hanacsek labdát lopott?.

Korábban Puhl Sándor használta előszeretettel a hajó motívumot, amelyet Hanacsek Attila folytatott, bár egyesek szerint ezt annak idején ő adta az elhunyt játékvezető szájába!

A hanacseki hajót inkább nevezhetjük rothadó tutajnak, amelyeket a 70 éves bácsik tartják még össze és Hanacsek kapitány próbálja a viharokban kormányozni. A korhadó fákat, árbóc nélküli tutajt egy hozzá nemértő kapitány igazgatja. Sajnos iránytű nélkül minidig rossz irányba fordítja a hajólapátot.

Korábban kilökött már minden fiatalt maga mellől, akik értettek a hajózáshoz, kormányzáshoz, mondván felesleges ballasztól meg kell szabadulni. Szerencsére őket egy másik, nemzetközi vizek felé kormányzott hajó már felvette és elviszi őket a szebb jövőbe, ahol számítanak szaktudásukra és kormányosi feladatokat is szánnak rá!

Ne felejtsd kapitány! Egyszer elsüllyed a te hajód is, akkor más késő lesz és ott leled veszted, ahonnan már nem lesz visszaút. Odaveszel, ahova most a hozzáértőket lököd, mélyre, mélyre, nagyon mélyre.

 

„Lesz-e bárka, mely megtelik majd
minden égi és földi fénnyel?
Visszatérnek-e a madarak
csőrükben oxigénnel?”
                Mezei András: Lesz-e bárka?

 

Hozzászólások