Kassai Viktor



Interjú Kassai Viktorral

Kassai Viktor - uefa.com - forrás: uefa.com Forrás: uefa.com - Kassai Viktor - uefa.com.

Kassai Viktor interjút adott az UEFA honlapjának

Az osztrák játékvezetői testület technikai igazgatójaként dolgozó Kassai Viktor tavasszal sikeresen elvégezte az UEFA kétéves futballszervezői mesterkurzusát, erről is beszélt az európai futballszövetség honlapjának adott interjúban.

Az interjúban Kassai Viktor beszélt a kezdetekről, arról, hogy az édesapja is játékvezető volt, és hogy akinek nincs meg a tehetsége ahhoz, hogy jó labdarúgó legyen, az is részese lehet a játéknak, akár a legmagasabb szinten is. Elmondta, játékvezetőként megtanulta kezelni az embereket, rájött, hogyan találhatja meg a közös hangot a különböző temperamentumú személyekkel. A bíráskodást 2020-ban befejező Kassai a fiatal játékvezetőknek azt tanácsolja, tanuljanak, és ez vezérli őt is a mai napig.

„A visszavonulásomkor fontosnak tartottam, hogy továbbképezzem magam, mert csupán abból, hogy játékvezető voltam, nem feltétlenül lehet megélni. Más szemszögből is meg akartam ismerni a labdarúgást – idézte Kassait az UEFA honlapja. – Más ismeretek kellenek ahhoz, ha valaki klubvezető vagy a bírók vezetője akar lenni. A játékvezetés kis része a futballnak, bőven van mit tanulni másoktól.”

Kassai elmondta, a tanfolyamot sok korábbi labdarúgóval együtt végezte el, akikkel megoszthatták, ütköztethették a játékvezetők és a futballisták nézetét egy-egy témakörben.

„A játékvezetők fegyelmezett emberek. Aki ezt a szakmát választja, annak sok hosszú előadást kell végighallgatnia, amihez türelem kell. A játékosok többsége nem szokott hozzá ehhez, ők edzettek kint a szabadban, és új volt nekik, hogy ennyit ülünk egy helyben” – mesélte Kassai, aki elmondta, pályafutása legemlékezetesebb mérkőzése a 2011-es BL-döntő volt a Barcelona és a Manchester United között a Wembleyben.

INTERJÚ ELOLVASHATÓ ITT.

 

 

Hozzászólások