Játékvezető a mentőben

Mentőautó - forrás: Forrás: - Mentőautó.

Bács-Kiskun megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában, a Tompa-Kalocsa mérkőzésen (2-1) igen ritka eset történt: súlyos sérülést szenvedett az idén 20 éves játékvezető, Borbás Bottyán Aurél.

 

Több hétig kiesett a bíróküldésből a Szegeden tanuló játékvezető, Borbás Bottyán Aurél (20), aki Tompán egy bajnokin még a szünet előtt percekben súlyos bokasérülést szenvedett.

 

- Egy szögletnél hátráltam, majd letettem a bal lábam, és egy támadó-védő páros közül a tompai játékos a bokámra lépett. Ott éreztem azonnal egy nagy reccsenést, majd egy nagy fájdalmat. Éppen a szünet előtt, a 45. percben történt, le is fújtam a félidőt. Öt percig ápoltak a pályán, az egyik tompai vezető azt mondta, mentő kell. A mentővel bementünk Kiskunhalasra, ahol röngent készítettek, ott voltam majdnem két órát, majd begipszelték a lábam. Törésem nincs, de nem tudják, a szalagok mennyire sérültek. Teljes vagy részleges szakadásom lehet, jövő kedden a szegedi klinikán minden kiderül. Futballban komolyabb sérülésem még nem volt, de kosárlabdázás közben egyszer eltört a bal lábam sípcsontja - mesélt a fiatalember.

A meccset az első asszisztens, Gera Ferenc vezette le, míg a második asszisztensből, Török Sándorból lett első asszisztens. A működésükre nem volt panasz.

- Amit kell, csak annyit mozgok, viszont az SZTE-re kedden be kellett mennem egy vizsgára, amit nem halaszthattam el. Ebben a testvárem segített. A mozgással kapcsolatos vizsgáim megvannak, azokat már előre lefixáltam a testnevelő-edzői szakon, ez azért nagy szerencse - mondta végül Borbás Bottyán Aurél.

 

Hozzászólások