Elitélték a játékvezetőt bántalmazót!

Fair-Play zászló - forrás: Forrás: - Fair-Play zászló.

Elítélték a játékvezetőt megütő magyar focistát

Elítélt a Szegedi Járásbíróság egy focistát, aki egy bajnoki meccsen megütötte a játékvezetőt, miután kiállította őt – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a vád szerint a férfi május 18-án, a férfi vármegyei II-es bajnokság egyik mérkőzésén vett részt játékosként. A mérkőzés 55. percében a játékvezető szabálytalanságot ítélt meg nála, ezért sárga lapot adott. A férfi mérgében kikapta a bíró szájából a sípot, és azt megfújta.

Sportszerűtlen viselkedése miatt ekkor a bíró kiállította, mire válaszul a vádlott ököllel arcon ütötte a játékvezetőt, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlottat a járási ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt állította bíróság elé. Az ügyben tartott tárgyaláson a vádlottat a Szegedi Járásbíróság bűnösnek mondta ki, és pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így jogerőre emelkedett.

Az MLSZ adatbázisa szerint a vármegyei II-es bajnokság május 18-i fordulójában egyetlen mérkőzésen történt kiállítás, a Röszke SK–Csanytelek SC meccsén, amely a házigazdák 3-0-ás győzelmével zárult. A mérkőzésen az 55. perben állították ki a vendégcsapat egyik játékosát.

 

Frissítve:

2030. június 30-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a vétkes Magyar Józsefet a Fegyelmi Bizottság.

 

Hozzászólások