Fizikai felmérőt teljesítettek a játékvezetők

bemelegítés - forrás: Forrás: - bemelegítés.

A sikeres szellemi teszt után fizikai felkészültségükről is számot adtak az országos kerethez tartozó játékvezetők és asszisztensek. futas_2016tavasz

Az MLSZ Játékvezetői Bizottságának törökországi edzőtáborában közel két héten át ideális körülmények között készülhettek a tavaszi szezonra a résztvevők. A szituáció-elemzések mellett a napi két edzés során a fizikai felkészítésre helyezték a hangsúlyt. Ezt követően az NB III-as, majd az NB I-es és az NB II-es keret tagjai a vecsési Hotel Airportban szakmai előadások keretében pallérozódtak, emellett szellemi és videós tesztet is tejesítettek. Bernd Storck és segítője, Andy Möller is felkereste a játékvezetőket, akiknek tartalmas, hangulatos előadást tartott a szövetségi kapitány. Megjegyezte, hogy a magyar bajnokikon kedvező tapasztalatokat szerzett a bírói teljesítményeket illetően. A tervek szerint február 17-én, szerdán Budapesten találkoztak az első, a másod és a harmadosztályú kerettagok.

A XVI. kerületi Ikarus-pálya rekortánján a 6x40 méteres távot fotocella segítségével mérték, később az intervall-teszten bizonyíthattak a játékvezetők és az asszisztensek. Szellemileg, mentálisan és fizikálisan is felkészülten bizonyíthatnak a tavaszi szezon hátra lévő részében - írja az mlsz.hu.

 

Hozzászólások