Oroszország: Kassai Viktor hazatérhet – sajtóhír

Kassai - Collina - forrás: twitter.com/rfsruofficial Forrás: twitter.com/rfsruofficial - Kassai - Collina.

Moszkvai sajtóhír: Puhl Sándor halála új helyzetet teremt, a jelenleg az orosz bírók főnökeként dolgozó magyar szakemberre itthon várhat feladat.

Az orosz Szport-Ekszpressz sportnapilap értesülése szerint Kassai Viktor hazatérhet Magyarországra. Alekszandr Bobrov, a cikk szerzője írásában arra utal, hogy Puhl Sándor halálával megüresedett a Magyar Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának alelnöki tisztsége, és az új helyzetben ismét fontos szerep hárulhat a 45 éves magyar szakemberre.

A 2008-ban olimpiai döntőben, 2011-ben Bajnokok Ligája-fináléban közreműködő tatabányai bíró 2020 januárja óta az Orosz Labdarúgó-szövetségnél (RFU) a játékvezetők szakmai főnökeként dolgozik, szerződése 2022-ig érvényes. Az orosz sajtóforrás – amely már korábban is pedzegette Kassai Viktor esetleges idő előtti távozását – most arról ír, hogy a magyar bírónak nem sikerült tökéletesen alkalmazkodnia az orosz futballhoz, és hazatérése időszerűvé válhat. Bobrov írása zárásaként három eshetőséget vet fel.

1.: Az Orosz Labdarúgó-szövetség nem talál embert Kassai pótlására, aki így kitölti a szerződését.

2.: Kassai felajánlja az orosz szövetségnek, hogy bizonyos feltételekkel felbontja a szerződését (például miután megkapja a hátralevő fizetsége felét), és hazatér Magyarországra. Átmenetileg egy orosz szakember veszi át a helyét, Szergej Zujev jöhet szóba.

3.: Az RFU hamarosan megtalálja a Magyarországra távozó Kassai utódját. Helyét egy külföldi játékvezető, például a szerb Milorad Mazsics veszi át.

Természetesen megkerestük ennek kapcsán Kassai Viktort, aki röviden, de határozottan reagált lapunknak: „Ízléstelennek és tiszteletlennek tartom a Puhl Sándor halálának napján felröppent felvetést, amely a hazatérésemet vizionálja. Hosszú távú szerződésem van Oroszországban, ahol továbbra is a játékvezetői reformok megvalósításán dolgozom.”

 

Hozzászólások