WhatsAppon érkezett Kassai felkérése Szófiából

Kassai Viktor

2022-01-27 05:27:06
Kassai Viktor | Ring György |

Kassai Viktor - ing, sip - forrás: profispori.hu
Forrás: profispori.hu - Kassai Viktor - ing, sip

Amint arról már beszámoltunk, Kassai Viktor lesz a bolgár játékvezetők szakmai vezetője. A korábbi FIFA-játékvezető lapunknak nyilatkozott a felkérésről.

Amit arról lapunk szerdai számában már beszámoltunk: Kassai Viktor lesz a bolgár játékvezetők szakmai vezetője. A korábbi FIFA-játékvezető 2019 decemberében fejezte be aktív karrierjét, azóta pedig Oroszország után a második európai ország kéri fel vezetői poszt betöltésére – miközben itthon senki nem számít a szakmai tapasztalataira. Vehetjük mindezt úgy, mintha egy magyar edző már a második külföldi országban lenne szövetségi kapitány – arra voltunk kíváncsiak, a bíróknak is van már menedzserük?

,Nincs menedzserünk, a mi világunkban a saját magunkat képviseljük, a mi általunk kiépített szakmai kapcsolatok a fontosak – mondta lapunknak a 46 esztendős Kassai Viktor. – Nyilván számít, ki milyen játékvezető volt, a szövetség elnökei, főtitkárai beszélnek egymással, így lehet információt szerezni, ki milyen szakember. Engem először egy telefonos üzenetben keresett meg Boriszlav Mihajlov, a bolgár szövetség elnöke, hogy lenne-e kedvem a helyi játékvezetőket felkészíteni, a tapasztalataimmal segíteni őket. Egy online meetinget személyes találkozó követte az 1986-os és az 1994-es világbajnokságon is szereplő egykori kapussal. Majd az utolsó egyeztetések után kedden Szófiában kezet fogtunk, és elvállaltam a felkérést.”

Kassai Viktor elmondta, a korábbi 102-szeres válogatott kapus felvázolta, mire számítanak, mit várnak el a játékvezetők szakmai vezetőjétől, és a magyar sportvezető is elmondta, miként képzeli el a közös munkát Bulgáriában.

,,Először is meg kell ismernem a helyi szokásokat, a bolgár játékvezetés hagyományait – mondta Kassai Viktor. –Nincs két egyforma játékvezetői struktúra, nem biztos, hogy ami az egyik bajnokságban bevált, máshol is működik majd. Ami helyi szinten rendben van, ahhoz nem kell hozzányúlni, de gyorsan fel kell mérni, melyik területen szükséges előrelépni. A lényeg, hogy az UEFA irányelveihez igazodva kell képezni, fejleszteni a játékvezetést.

Mindez persze diplomatikusan hangzik, de a korábbi futballbíró szerint a konkrétumokról az érdemi munka megkezdése után, az együttműködés során érdemes beszélni. Az ugyanakkor érdekes: mit jelent az újabb felkérés Kassai Viktornak?

,,A szakmai hozzáértésem elismerését – jött a tömör válasz. – Néhány hónappal az oroszországi munkám befejezését követően egy újabb szövetség gondolja úgy, hogy az én kezembe adja egy ország játélvezetésének irányítását. Megtisztelő, hogy egy magyar sportszakemberekre bízták ezt a fontos feladatot, hiszen Ring György kollégám Bulgáriában is a segítségemre lesz. A feladatunk hasonló, mint Moszkvában volt: azért dolgozunk, hogy a helyi játékvezetők minél hatékonyabb rendszerben képezzék magukat, fejlődjenek, és jobbak legyenek.”


nso.hu


Kapcsolódó cikkek

Bulgáriában folytatja Kassai
2022-01-26 11:49:16

Kassai Viktort nevezték ki a Bolgár Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának vezetőjének.

Kassai nem kell az MLSZ-nek
2022-01-26 06:43:19

Megdöbbenve fogadta a szakma ismét azt, hogy Kassai Viktor nem kell idehaza a magyar játékvezetésben.

Kassai Viktor lesz a bolgár játékvezetők főnöke
2022-01-25 18:37:27

A Bolgár Labdarúgó Szövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov bejelentette, hogy Kassai Viktor lesz a játékvezetői bizottságának szakmai főnöke.Hozzászólások: