Meglesték az ellenfelet a Viharsarokból!

kamera - hátulróll - forrás: Forrás: - kamera - hátulróll.

Jövő hétvégén kerül sor a VI. Országos Sípmester Fesztiválra. Ezúttal Nyíregyházán kerül sor a megmérettetésre, ahol csapatunk Hajdú-Bihar, Komárom, Vas és Veszprém megyével került egy csoportba. A csapat a tavalyi évben kimagaslóan teljesített és a negyedik helyet szerezte meg, de az elődöntőben karnyújtásnyira volt a döntőbe jutástól is. Sajnos az álom mégsem vált valóra.

 

 

A sorsolás pikantériája, hogy két csoportellenfelünkkel is játszottunk tavaly. Hajdú-Bihar megyét kétgólos hátrányból felállva győztük le a csoportkörben, míg Vas ellen parádés játékkal jutottunk be a legjobb négy közé!

"Könnyű dolgunk ezúttal sem lesz!" - kezdte az értékelést a csapatmenedzser Lenhart "Del Bosque" Pál, majd így folytatta: "A szponzori csoport minden lehetőséget megteremt annak érdekében, hogy ideális körülményeket biztosítson a felkészüléshez. A csütörtöki edzések alapot adnak ahhoz, hogy fizikális gondjaink ne legyenek, emellett keddenként - három alkalommal - felkészülési mérkőzéseket is lekötöttek az utazó keret számára, ahol másfél órás csatákban edződhetnek és szokhatnak össze a kondorosi arénában. További lökést kell adjon a csapatnak, hogy új szerelésben léphetnek pályára."
Arra a kérdésre, hogy mi az elvárás a csapattal szemben a Mester a következőképpen reagált: "A minimum, hogy a csoportból tovább kell jutni, de a tavalyi helyezés kötelez bennünket a jó szereplésre!". Azt, hogy kitől vár többet a csapattagokból, nem árulta el blogunknak, de titkos meglepetés emberekről beszélt, így bízik benne, hogy a vérfrissítés az országos tornán is meg fog mutatkozni.

 

Ellenfeleink közül többen is hasonlóan gondolkodnak. Veizer Roland a Hajdú-Bihar megyei csapat oszlopos tagja a következőképpen értékelte a sorsolást és a felkészülést:
"...egy nagyon komoly elméleti felkészülést (melynek fontos elemét képezte a Minarik Ede főszereplésével elkészült Régi idők focija, amelyből megtanultuk, hogy :"...kell egy csapat...",) ezt követően a fizikai képzésre fektette a hangsúlyt a vezetőség, melynek keretében többször is sikerült a válogatottnak meglátogatni a nagyerdei övezetet, itt mindenki a képességeihez igazodva alap-, közép- és felsőfokú fakitermelő manager vizsgát tett (vannak akik már doktori szintre is fejlődtek az említett témában), majd következett a formába hozás időszaka, ahol már néhány edzőmérkőzést is sikerült abszolválnia a HBMLSZ JB játékvezetői válogatottjának!

 

A tornáig még két edzőmérkőzésünkre van kilátás, mindez a lehető legnagyobb titkok közepette van előkészítve, kínosan ügyelve arra, hogy ellenfeleink szakemberei nehogy feltérképezhessék a több héten keresztül készült taktikai variációinkat.:)
Mindezek után a csapattal szembeni elvárás a tisztes helytállás és a minél előkelőbb helyezés elérése!"

 

A Veszprém megyeiektől Solymosi Péter tájékoztatott bennünket igen röviden, hiszen, - mint a nyilatkozat mellett elmondta -, nekik is vannak olyan titkaik, melyeket nem szívesen osztana meg az ellenfelekkel: "A csapat összeállítását és irányítását Mihály András 3 éve vette át, és azóta évről-évre egy-egy helyezést javítottunk. Ezt a javuló tendenciát követni szeretnénk, de idén a legjobb 8 közé várjuk a csapatot, aminek érdekében heti egyszer edzünk!"

 

 

Hozzászólások