Csoportelsőségre pechszéria

Labda - nagy - forrás: Forrás: - Labda - nagy.

Nekik végül nyolc lett. Zárhattak volna előkelőbb pozícióban is,de előzetesen kiegyeztek volna a nyolcadik helyezéssel. A hetedik alkalommal megrendezett Sípmesterek Fesztiváljának ezúttal Győr adott otthont.

Tavaly Nyíregyháza volt a házigazda, és az akkori szervezést sokan felemlegették pozitív előjellel. Magasra tették tehát a lécet az ország másik szegletén élők számára, akikhez már a Dunán inneniek a nyitónap előtt megérkeztek. A kellő ráhangolódást követően a szabolcsiak reggelire zalait kaptak.

- Tudtuk, hogy az első mérkőzésnek döntő jelentősége lesz a továbbjutás szempontjából. Igyekeztek a játékosok a maximumra törekedni, és Kosztyu János két, valamint Homonai Péter egy góljával sikerült 3:1-re megnyerni a meccset - idézte fel a nyitányt Takács János csapatvezető, az NB I-es játékvezetői keret tagja.

A mindenkori rendező motiváltságára sosem lehetett panasz, így volt ez ezúttal is. - Bár vezettünk a győriek ellen Kosztyu találatával, sajnos, ellenfelünk megfordította az eredményt. Ezzel együtt úgy kalkuláltunk, hogy semmi sincs veszve, hozni kell a két hátralévő találkozót. A veszprémiekkel a végletekig kiélezett összecsapáson Homonai Péter gólja döntött. A komáromiakkal szembeni győzelem esetén csoportelsők lehettünk. Éltünk az alkalommal, Homonai Péter és Karakó Ferenc gólja után jó volt látni, mennyire örül az egész együttes.

A komárom-esztergomiakat erősítette az ország topjátékvezetője, Kassai Viktor. Gól nélküli állásnál a szabolcsiak hálójába juttatta a labdát, és bár elsőre a játékvezető megadta a gólt, a heves tiltakozás közben Kassai feltette a kezét, ezzel jelezte, hogy a kezéről pattant a kapuba a játékszer. Sportszerűségből csillagos ötös ? ezért (is) tart ott a pályafutása, ahol...

A torna zárónapján már kiesés rendszerben szerepelt a szabolcsi társulat. A jászságiakkal folytatott türelemjáték nem vezetett eredményre, és mivel a büntetőpárbajban alulmaradtak, köddé vált az elődöntő lehetősége.

A nógrádiak ellen mindezt reprodukálták: újabb 0?0, ismét vereség a túlórázásban. Maradt a 7. hely esélye, ahol a címvédő hevesiek 2?1-re bizonyultak jobbnak, a szépítő gól Szilágyi Norbert érdeme.

Az említetteken kívül a küldöttség tagja volt Vitkai Elemér, L. Tóth Lajos, Gergely Sándor, Tomori Péter, Kósa Attila, Benkő Róbert, Takács Attila, dr. Kulcsár Judit, Kiss László és Szlomoniczki István.


A győzelmet a békésiek szerezték meg, büntetők után kerekedtek a budapestiek fölé, a harmadik helyen a vasiak végeztek, megelőzve a szolnokiakat. A húsz csapatos tornán elért nyolcadik helyük miatt nincs okuk pironkodásra a szabolcsiaknak, hiszen csak hajszálnyira maradtak el az elődöntőbe jutásról.

 

Hozzászólások