Jó program volt az országos torna

Focitorna (2016) - forrás: somogyifoci.hu Forrás: somogyifoci.hu - Focitorna (2016).

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Sípmester Fesztivált, melyre mind a tizenkilenc megyéből és a fővárosból is érkeztek bírók.

(Az eseménnyel kapcsolatos hírek, beszámolók és fényképek folyamatosan kerülnek fel a facebook oldalunkra.)

Játékvezetők rúgták a bőrt a hétvégén Gyulán, a Prohászka Zsolt városi tornacsarnokban és a Göndöcs Benedek középiskola sportcsarnokában.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Sípmester Fesztivált, melyre mind a tizenkilenc megyéből és a fővárosból is érkeztek bírók. Olyan volt, mintha a hóhért akasztották volna, ugyanis kiderült, hogy a szabályok betartásáért felelős sípmesterek mennyire fegyelmezettek akkor, mikor a pálya ?másik oldaláról? szemlélik a dolgokat. Jól vizsgáztak, ugyanis nagy probléma nem volt velük.

A szombati csoportmeccsek során a hazaiak Csongráddal 2-2-es döntetlenre végeztek, Jász-Nagykun-Szolnoktól 4-2-re kikaptak, Borsod-Abaúj-Zemplént 2-1-re verték, Hajdú-Bihartól pedig 1-0-s vereséget szenvedtek, így a vasárnapi meccsnapot az alsóházban folytatták. Nógrádtól 4-0-ra kikaptak, Győr-Moson-Sopront pedig 1-0-ra legyőzték, tehát Békés megye a tizenötödik helyen végzett. Nem sikerült megőriznie a tavaly megszerzett bajnoki címet, ami leginkább a sok kihagyott helyzetnek, ziccernek köszönhető.

A dobogóért zajló küzdelmek nagy izgalmakat tartogattak. Igaz, Fejér megye nem így gondolta, szinte mindegyik kontra után gólt rúgott a Bács-Kiskunnak, végül pedig meglehetősen sima, 5-1-es győzelmet aratott. Aki pedig arra számított, hogy a megyei vonatkozású döntő ? Mihalik Pál fújta a sípot ?, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összecsapása egy csendes, ?bunkerfocis? 0-0-val ér véget, szintén tévedett. Potyogtak a gólok, őrjöngtek a gólszerzők és a társaik.

A hevesiek folyamatosan megszerezték a vezetést, amire kétszer is volt válasza a nyírségieknek, de a harmadik hevesi találat után már némák maradtak. Noha sípmesterek voltak a pályán, megesett, hogy nyugalomra kellett inteni a feleket, sőt, figyelmeztetést is ki kellett osztani egy sípszó utáni labdaelrúgás miatt. A legviccesebb eset pedig az volt, hogy az utolsó másodpercekben az egyik szabolcsi egy hatalmas műeséssel próbált büntetőt kiharcolni ? nem sikerült becsapnia az éles szemű bírót, így 3-2-re győzött Heves megye.

A Sípmester Fesztiválon több egykori neves bíró is tiszteletét tette, itt volt többek közt Puhl Sándor és Hanacsek Attila is, illetve pályára lépett a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket is vezető Vad II István, aki a budapesti válogatott színeiben gólkirályi címet szerzett. A hazaiak sem maradtak elismerés nélkül, Medovarszki István érdemelte ki a legjobb kapus címet.

 

Hozzászólások