Újra Sípmester Fesztivál!

Adidas cípő - forrás: Forrás: - Adidas cípő.

Az ország játékvezetői, megyei igazgatói, színész válogatott - minden, mi szem-szájnak ingere. Rangos sporteseménnyel indul az újesztendő a somogyi megyeszékhelyen: január 9-én és 10-én Kaposvár ad otthont a 11. Sípmester Fesztiválnak, a labdarúgó játékvezetők nagyszabású országos tornájának. A viadalon 19 megye és Budapest legjobbjai küzdenek meg egymással, a bírók ezúttal a parketten mutathatják meg tudásukat.

A torna január 9-én, szombaton reggel két helyszínen, egy időben, reggel 8 órakor a megnyitóval kezdődik. Az A és a B csoport csapatai a városi sportcsarnokban, míg a C és a D csoport együttesei a Táncsics Gimnázium sportcsarnokában lépnek majd pályára. A húsz résztvevő csapatot négy ötös csoportba osztották be, a csoporton belül körmérkőzéses formában küzdenek a felek, az első két helyen végző gárda a felsőágon (1-8.) hely, míg a 3-5. helyet elérők a 9-20. helyekért játszanak tovább. A csoport harmadikak játszanak majd a 9-12., a negyedikek a 13-16., a csoportutolsók a 17-20. helyekért. A szombati program 8 órától 16.35-ig, míg a vasárnapi 8 órától 14.10 óráig tart majd.

A felsőház találkozóit vasárnap a városi sportcsarnokban rendezik, a mérkőzések között gálameccset játszik egymással a Megyei Igazgatók Válogatottja, a kaposvári színészek csapata és a kaposvári Városháza együttese. A kiírás szerint a sípmesteri együttesekben csak olyan játékosok szerepelhetnek, akik rendelkeznek megyei I-es működéssel. A csapattagok között az adott megye országos kerettagjainak legalább a felének ott kell lennie. Azok a játékvezetők, akik ezeknek a kritériumoknak megfelelnek, de a fújás mellett fociznak is, ezen a tornán nem léphetnek pályára. A tornán profi játékvezetők sem szerepelhetnek, de a remények szerint minél többen elkísérik majd megyéjük csapatát. Az MLSZ Játékvezetői Bizottságának vezetői viszont eljönnek, így például az 1994-es vb-döntő bírója, Puhl Sándor is tiszteletét teszi Kaposváron. A város ugyancsak magáénak érzi a rendezvényt: Szita Károly polgármester, aki egyébként az MLSZ SMI társadalmi elnöki tisztét is betölti, minden segítséget megadott a zavartalan lebonyolításhoz.

A torna megszervezését és lebonyolítását a MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága végzi. Az Igazgatóság és a Játékvezetői Bizottság csaknem hatvan megyei játékvezető bevonásával igyekszik majd a csapatok segítségére lenni, és közreműködni a sikeres rendezésben - írja a tolnafoci.hu

 

Hozzászólások