Borsod: Első hat hely a cél

Labda a levegőben - forrás: vidi.hu Forrás: vidi.hu - Labda a levegőben.

Borsos megyei elnök, dr. Varga Zsolt nyilatkozik a jövő heti focitornáról!

DR. VARGA ZSOLT (BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN)

„Ha mindegyik játékosunk a legjobb formáját nyújtja, akkor az első hatban a helyünk”

- Az utóbbi években hogyan szerepelt Borsod-Abaúj-Zemplén megye a „20 megye tornáján”?

- Négy éve megnyertük a tornát, azóta viszont csak a középmezőnyben végeztünk.

- A budapesti, januári eseményre hogyan készül a megye JB-válogatottja? (Edzőmérkőzések, heti hány edzés?)

- Kimondott futballedzéssel nem készülünk, de három alkalommal is egymás között játszottunk, s ezen összejöveteleken különböző taktikai elemeket is gyakoroltunk. A közelmúltban elhunyt kollégánk, Komlósi Lajos emlékére minden évben tornát rendezünk, s ezen az eseményen megyénk számos játékvezetője részt vesz.

- Mi a minimális célkitűzés? Jó bulinak tartja a megye a rendezvényt vagy/és eredményesen is akar szerepelni? S mi szól a sorsoláshoz?

- Általánosságban az a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, de ha mindegyik játékosunk a legjobb formáját nyújtja, akkor az első hatban a helyünk. A sorsolás mindenképpen kedvező számunkra, örülünk neki!

- Kikre hívná fel a csapatból a figyelmet?

- Az elmúlt években nem nagyon változott a keretünk összetétele. Talán Füleki Csabát emelném ki, aki majdnem minden évben kap valamilyen különdíjat, az országos keret tagjai közül pedig Rúsz Márton kiemelkedő teljesítményében bízhatunk.

- Melyek az eddigi tapasztalatok? A 20 megye játékvezetői torna a várt célt szolgálja vagy akad még javítani való? Esetleges javaslatok?

- A rendezvény minden évben maximálisan eléri a célját, hiszen az a lényeg, hogy az ország játékvezetői találkozzanak egymással, sportoljanak, és érezzék jól magukat!

 

Hozzászólások