Csongárdi elnök is megszólal

Csongrádi foci (2019.03.23) - forrás: csongradjb.hu Forrás: csongradjb.hu - Csongrádi foci (2019.03.23).

Jövő hétvégi Sípmester Fesztivállal kapcsolatban Kalmár László, csongrádi elnök is megszólal. 

KALMÁR LÁSZLÓ (CSONGRÁD)

„Már nyár óta együtt készül a keret!”

- Az utóbbi években hogyan szerepelt a megye a „20 megye tornáján”?

- Amióta én vagyok az elnök, Szombathelyen tizedikek voltunk, Pécsen szintén a tizedik helyen végeztünk, míg Miskolcon már előre léptünk: a 9. pozícióban zártuk a tornát.

- A budapesti, januári eseményre hogyan készül a Csongrád megyei JB-válogatott? (Edzőmérkőzések, heti hány edzés?)

- Nagyon komolyan! Hiszen már a nyár óta együtt készül a keret, havi kétszer találkoznak a fiúk, és rendszeresen kispályás tornákon lép pályára a 20 fős csapatunk, decemberre azonban komoly keretszűkítésre lehet számítani! Határozott célkitűzésünk nincs, én már akkor is elégedett leszek, ha újabb helyezést sikerül előre lépnünk.

Mi a minimális célkitűzés? Jó bulinak tartja a megye a rendezvényt vagy/és eredményesen is akar szerepelni?

- Nincs eredménykényszer! Mindig azt mondom a srácoknak, hogy a „20 megye” egy kiváló csapatépítési lehetőség, amelynek a jótékony hatását a bajnokság közben, a pályán is érezzük, már rendkívül hasznos volt a torna.

- Kikre hívná fel a figyelmet a Csongrád megyei csapatból?


- Nincs kiugró tehetségünk, mindenki egyformán próbálja kivenni a részét a csapatjátékból. De ez nem zárja ki, hogy a jövőben akad majd egy-két tehetségünk a futballpályán is.

- Melyek az eddigi tapasztalatok? A 20 megye játékvezetői torna a várt célt szolgálja vagy akad még javítani való? Esetleges javaslatok?

- Mindig van mit javítani! Az utóbbi években abszolút elégedettek voltunk a szervezéssel. Az a tapasztalatunk, hogy minden évben hatalmas harc megy a csapatba kerülésért. S ez is azt jelzi, hogy a „20 megye tornája” évek óta kiemelt jelentőségű minden játékvezetőnk életében.

 

Hozzászólások