Király vs. Karakó

Botrány OTP Liga

2019-04-11 17:04:47
Karakó Ferenc |

Karakó Ferenc oldalról - forrás: rangado.hu
Forrás: rangado.hu - Karakó Ferenc oldalról

Vajon miért nem teszi közzé az MLSZ Karakó Ferenc headset hangfelvételét vagy egyszerűen amnéziás Király Gábor?

A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága csütörtök délelőtti ülésén háromról két bajnokira csökkentette az FTC ellen kiállított 108-szoros válogatottsági rekorder kapus, Király Gábor büntetését. A kapus így a Puskás Akadémia és a Diósgyőr elleni találkozóval letöltötte eltiltását.

Mint ismert, Királyt három mérkőzésre eltiltották, mivel a 25. fordulóban az Ferencváros – Haladás bajnokin megsérttette Karakó Ferencet.

A 108-szoros válogatottsági rekorder kapus a Fradi vezető góljánál lest reklamált, mire Karakó Ferenc játékvezető először sárga lapot adott a játékosnak, majd mivel nem hagyta abba a reklamálást kiállította. Ekkor Király nyugodta levonult a pályáról, tudomásul véve az eltiltást.

- Az első gól lesszituációból született és ugye év közben a csapatok számára tartanak játékvezetői előadásokat, amelyeken azt tanítják, hogy amennyiben úgy érezzük, hogy valami olyan dolog történik, amit szóvá kell tennünk, azt jelezzük a játékvezetőnek – mondta Király Gábor. – Most is teljesen normális hangnemben szóltam Karakóhoz, egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a számat. Mondtam, hogy ketten lesen álltak. Azt kérte, menjek el onnan. De mondtam: akkor is ketten lesen álltak, kérdezze meg a partjelzőt. Erre előhúzta a sárga lapot, mire mondtam: akkor is lesen álltak, nézzétek vissza, hogy les volt. Újra mondta, hogy menjek innen, mire én is megismételtem, hogy akkor is les volt. Erre felmutatta a piros lapot.

A csakfoci.hu arról számolt be, hogy nyomdafestéket nem tűrő módon beszélt Király. Információink szerint „tetőnek” nevezte Karakót a kapus, amiért előkerült a piros. Király közösségi oldalán a mai napig nem tette közzé, hogy pontosan mi került be a jegyzőkönyve és mit is mondott a játékvezetőnek.

A Haladás és Király kérvényezte, hogy a kapust is hallgassa meg a grémium. A háromtagú bizottság ezt március végén megtette, de akkor még nem változtatott a döntésen.

– Örülök, hogy kiderült az igazság, és kiderült, hogy valótlanságot állítottak rólam! Semmisé tenni nem lehet a felfüggesztést, de a két mérkőzés már letelt, így mostantól újra csak a Haladás minél jobb szereplésére kell koncentrálnom. Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett! Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés kommentálásakor a több tízezer ember előtt kimondott szónak igaznak és megalapozottnak kell lennie! – olvasható a kiralygabor.eu oldalon.

Az MLSZ furcsa közleményt adott ki:
Határozott az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága Király Gábor fellebbezését követően, a Haladás kapusa két mérkőzéses büntetést kapott.

Király Gábor a Ferencváros-Szombathelyi Haladás bajnoki mérkőzésen a játékvezető tiszteletlen, sportszerűtlen hangnemben történt szidalmazása után piros lapot kapott. Ezt követően, március 19-én három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. A Haladás kapusa fellebbezett a határozat ellen, ügye a Fellebbviteli Bizottsághoz (FVB) került.

Április 11-én Király Gábor nyilatkozatai és a megismert bizonyítékok alapján a bizottság megállapította, hogy a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, működésére negatív kifejezést tett ( „tetűzés”, „anyázás” – amit a tárgyaláson sem ismert el), és eltiltását két mérkőzésre csökkentette. Király Gábor a büntetést a tárgyalás időszakában le is töltötte.

Vajon akkor a tetűzés és az anyázás ennyit ér? Mikor fogadják el azt amit a játékvezető leír vagy lát? Akkor mostantól reklamálásért kiállított játékos kicsit sír az interneten és csökkentik a kiállítását?

Kedves Puhl Sándor! Ki fogja megvédeni a játékvezetőket a megyékben és az országos keretben? Ha téged tetűnek vagy akár szerencsejátékosnak neveznének akkor te mit tennél? Csak pironkodva idézhető, mit mondott Diego Costa Jesús Gil Manzano játékvezetőnek a múlt szombati Barcelona–Atlético Madrid bajnoki meccsen.

A spanyol sajtó szerint a „matracosok” spanyol válogatott támadója a

Rász***k a k***a anyádra, aki a világra hozott

otromba fenyegetésért kapta meg a piros lapot.

Úgy fest, Costa elmerenghet, szabad-e ilyen csúnyán beszélni, ugyanis a LaLiga illetékes testülete nyolcmeccses eltiltással büntette. A spanyol élvonal most futó idényéből hét forduló van hátra, vagyis a balhés csatár már nem lép pályára az évadban.


 

Hozzászólások: