Zsivány egyesből mi lett..

Megyei játékvezetés

2019-03-27 19:06:02
Tolna | Makai János Csaba |

Makai János - forrás: Paksi Hírnők
Forrás: Paksi Hírnők - Makai János

Archívumunk feltöltésénél érdekes cikkre bukkantak kollégáink. A korábbi mindig zsivány és szókimondó Makai János mit nyilatkozott.. Most kellene tükörbe nézni:
 
 
Puhl Sándor hű támogatója az elmúlt időszakban több fórumon is megszólalt, főként az elnök társait szidta  és minősíti nálánál magasabb szinten élő embereket,irigységből.
 
"Velencei karneválon nem kell Jánosnak álarc" - véli róla kollégája.  - "Egy biztos, ő oda helyezkedik, ahol hatalma van és másokat is irányítani tud. Nem véletlenül nevezi magát sheriffnek. Csak már nincs lassan kin uralkodni."
 
 
Íme egy írás 2016-ból:
 
 
"Nem tud, nem is akar félgőzzel dolgozni. Nem a siker és a szereplés vonzza, hanem a munka, a jobbítás szándéka. Játékvezetőként és az íjászatban is ezen elvek mellett tevékenykedik Makai János, aki októbertől a megye futballbíróinak szakmai vezetője.
 
 

Édesapja nyomdokait követve lett Makai János futballbíró. Egyikük sem a labdarúgásból jött. Persze focizott ő is a suliban, a katonaságnál, de igazolt játékos nem volt. Mint elárulta, édesapja igen elismert volt, nagyon „érezte, hogy mi kell a játéknak”.

– Magasabb osztályú igen, de jobb nem lettem, mint ő – fogalmazott tárgyilagosan. Hogy miről ismerszik meg a jó bíró? – Jól kell megoldani a mérkőzés nehéz pillanatait. A legnehezebb a hullámok elsimítása, a feszültség elvezetése. A játékvezető valójában villámhárító – fejtegette. Soha nem dühítette, ha szidták, nem nyomasztotta a döntés súlya. Szereplési vágy nincs benne, de a felelősséget kifejezetten élvezi, számára ez olyan mint a kábítószer.

Az utóbbi tíz évben nem játékvezetőként, hanem ellenőrként tevékenykedett, október elsejétől pedig az MLSZ Tolna Megyei Igazgatóságán átvette a játékvezetői bizottság vezetését. Azt mondja, borzasztó nagy bajban van a megye játékvezetése, ezzel a labdarúgása is, mert az elmúlt évtizedekben az utánpótlás nevelés nem kapott kellő hangsúlyt. Ennek tükrében nem kérdés, hogy mit tekint legfontosabb feladatának. Életében éppen ezért most a labdarúgás kerül a fókuszba, amellett, hogy a Paksi Atomerőműben 29 év után maga mögött hagyta a három műszakos munkarendet és a Végleges Biztonsági Jelentés folyamatos aktualizálásával foglalkozik, ami új szakmai kihívásokat jelent."

 

Reméljük Makai János Úr most senkit nem hív fel, hogy védjék meg őt jobb küldés miatt és írjanak bérkommenteket...

 

 
Hozzászólások: