Piskóczi, Piskóczi, Piskóczi

Szabolcs JB - Piskóczi  - forrás: szabolcsjb.hu Forrás: szabolcsjb.hu - Szabolcs JB - Piskóczi .

Nem piskóta a Piskóczi família mutatványa.

A szorgalmatosi családi fészekből kiröppenve szorgalmasan járják a pályákat – játékvezetőként. Apjuk, az immár régi motorosnak számító Piskóczi Zsolt után két fia, Viktor és László is sporinak állt, így teljes a sor. Piskóczi Viktor utánpótlás asszisztens, akadémiai továbbképzésekre jár, ami az NB III. előszobája, míg a tesó a megyei keret oszlopos tagja.

– Jövőre lesz tizenöt éve, hogy apu elkezdte, majd jöttünk mi – vágott a nem mindennapi történetbe a szószólónak kinevezett Piskóczi Viktor. – Laca előttem egy éve, 2013-ban vizsgázott, ő úgy választotta a játékvezetést, hogy édesapám mondta neki, menjen vele pár meccsre, és ott ragadt. Az én esetem mondhatjuk, a véletlen műve volt: egyszer felvettem apa mezét, csakhogy megnézzem, hogy áll. Megtetszett, gondoltam, kipróbálom én is. Rögtön az első alkalommal, a Nyírtét–Ramocsaháza megye hármas mérkőzésre együtt voltunk küldve: az „öreg” vezette, mindketten asszisztensként segítettük. Előfordult még hasonló néhány alkalommal, a Rakamaz-Terem kupatalálkozóra emlékszem, edzőmeccseken többször működtünk hármasban, de nem ez a jellemző, általában külön vagyunk. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya: nyilván megkönnyíti a dolgot, ha egy mérkőzésre megyünk, mert egyszerre indulunk és érkezünk, ami nem igényel különösebb szervezést.

Noha például a család férfi tagjai karácsony előtt szinte az utolsó pillanatig dolgoztak, természetesen nem maradhatott el a közös összejövetel.

– A karácsonyt mindig együtt töltjük, annál is inkább, mivel még egy helyen lakunk – ismertette az ilyenkor bevett forgatókönyvet Piskóczi Viktor. – Számunkra ez nagy jelentőségű ünnep, a rokonok is jönnek, mindig vagyunk egy jó páran. Szóval, megadjuk módját, ahogy szerintem sok helyen.

Piskóczi László huszonegy, Viktor tizennyolc éves, ami sejtetni engedi, bőven kifuthatják magukat a szakmában.

– Amennyire tudom, nekem legalábbis ezt mondta, Laca elégedett lenne azzal, ha stabil megye egyes bíró lenne – lebbentette fel a fátylat elképzeléseikről a legkisebb fiú, aki, mint a mesében, merészebb álmokat dédelget. – Játékvezetőként egyelőre az a tervem, hogy előbb sikerüljön bekerülni az NB III-as keretbe, majd, ha minden jól megy továbblépni, minél magasabb szintre szeretnék eljutni.

(www.szabolcsfociinfo.hu)

 

Hozzászólások