Ugyanaz az első öt csapat, mint tavaly

OTP Liga

2018-12-17 16:11:00

2018.12.17 - Újpest - forrás: ujpestfc.hu
Forrás: ujpestfc.hu - 2018.12.17 - Újpest

A Puskás Akadémia augusztus 15. óta hét hazai mérkőzésen 19 pontot szerzett. A Kisvárda 13 hónapon belül négyből negyedszer győzte le az MTK-t. A Paks a legutóbbi négy hazai bajnokiján csak egy pontot szerzett. A Debreceni VSC, amely a mezőnyből egyedüliként nyerte meg a legutóbbi három bajnokiját, 2017-ben ugyancsak a harmadik helyen állt. Marko Nikolics együttese az új stadionban még százszázalékos.

PUSKÁS AKADÉMIA–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2–0 (0–0)
Gólszerző: Knežević (60., 69. – a második 11-esből)
– A Puskás Akadémia tavaly a 18. forduló után 20 ponttal állt, most 21-nél jár. A Mezőkövesd kilenc ponttal jobban teljesített, mint egy éve.
– Az ezen a találkozón Komjáti András által irányított felcsútiak augusztus 15. óta hét hazai mérkőzésen 19 pontot szereztek.
– A Puskás Akadémia a legutóbbi hét hazai meccsén mindössze három gólt kapott.
– Josip Knežević hét gólnál tart a bajnoki idényben, feljött a második helyre a góllövőlistán, csak Davide Lanzafame előzi meg. A horvát csatár 39 találkozón 18 gólt szerzett eddig az OTP Bank Ligában.
– A Mezőkövesd az utolsó két őszi bajnokiját elveszítette, a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt.
– Mindössze negyedszer maradt Kuttor Attila együttese szerzett gól nélkül.
– A Puskás Akadémia három nyeretlen mérkőzés után először győzött a Mezőkövesd ellen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST 1–0 (0–0)
Gólszerző: Ilics (76.)
– A Kisvárda 13 hónapon belül négyből negyedszer győzte le az MTK-t. Mindannyiszor szoros mérkőzésen, egy góllal.
– Dajka László együttese a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, ezzel e szakaszban második a hibátlan DVSC mögött.
– A Kisvárda élvonalbeli története során először nyert meg két egymást követő hazai bajnokit.
– A piros-fehérek december elejéig minden hazai bajnokijukon kaptak gólt, ebben a hónapban 180 perc alatt egyet sem.
– Brana Ilics a harmadik gólját érte el a magyar élvonalban. Az első kettőt a Haladásnak lőtte.
– Az MTK az utolsó négy őszi fordulóban csupán három pontot szerzett.
– A kék-fehérek az első négy idegenbeli bajnoki meccsükön tíz pontot szereztek, a következő ötön ellenben összesen hármat.

PAKSI FC–DIÓSGYŐRI VTK 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Papp (17.), illetve Tajti (15.), Hasani (63.)
– A Paks két ponttal szerzett kevesebbet 2018 őszén, mint 2017-ben az első 18 fordulóban. A Diósgyőr ellenben öt ponttal elmaradt egy évvel korábbi teljesítményétől.
– A DVTK a legutóbbi öt fordulóban nyolc pontot faragott a Pakssal szembeni hátrányából.
– Csertői Aurél együttese a 2018-as tavaszt négy vereséggel zárta. A 2018-as ősz végére is visszaesett, az utolsó hat meccsén nyeretlen maradt, csak három pontot gyűjtött.
– A Paks a legutóbbi négy hazai bajnokiján csak egy pontot szerzett.
– Papp Kristóf az első gólját érte el az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében.
– A diósgyőri gólszerzők közül Tajti Mátyás a harmadik gólját érte el az idényben és élvonalbeli pályafutása során. Florent Hasani az első 24 bajnokiján nem tudott gólt szerezni, azóta öt meccsen négy gól a mérlege.
– Fernando legénysége immár öt bajnoki forduló óta veretlen. Az előző hat meccsén ellenben nem szerzett pontot.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DEBRECENI VSC 0–2 (0–1)
Gólszerzők: Bódi (14.), Szécsi (57.)
– A Haladás kilenc pontot szerzett a 18 őszi fordulóban, hét pont a hátránya a tizenegyedik Kisvárdával szemben. Tavaly is kiesőhelyen állt, de akkor 17 pontja volt.
– A Debreceni VSC, amely a mezőnyből egyedüliként nyerte meg a legutóbbi három bajnokiját, 2017-ben ugyancsak a harmadik helyen állt. Érdekesség, hogy – ha más sorrendben is, de – ugyanaz az öt csapat állt az első öt helyen a tabellán tavaly a 18. forduló után, mint most.
– Bódi Ádám és Szécsi Márk szerezte a Loki két gólját, ez azért is érdekes, mert ugyanez a két játékos talált a kapuba egy héttel korábban, amikor a Honvéd ellen nyert 2–0-ra a csapat.
– A DVSC 2017 szeptembere óta először nyerte meg két egymást követő idegenbeli mérkőzését.
– A Haladás, amelyben Mészáros piros lapot kapott a 89. percben, szeptember 30. óta mindössze két gólt tudott szerezni az élvonalban.
– Horváth Ferenc érkezése óta tíz mérkőzésen négy pontot szerzett a Haladás. Ha gólt szerzett, nem kapott, de ez csak kétszer fordult elő az OTP Bank Ligában.
– A Debreceni VSC 2011 novembere után győzött ismét a Haladás vendégeként.

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Holender (41., 11-esből), Tischler (89.), illetve Beridze (46.), Novothny (63.)
– A Honvéd 29, az Újpest 28 ponttal áll a 18. forduló után. Egy éve a kispestieknek 25, a lila-fehéreknek 26 pontja volt.
– Supka Attila együttese a legutóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt. Hasonlóan rossz sorozata legutóbb 2017 augusztusában–szeptemberében volt.
– A Honvéd pályaválasztóként augusztus 25. óta először szerzett két gólt.
– A piros-feketék teljesítményét befolyásolta, hogy Skvorc kiállítása miatt a 38. perctől emberhátrányban játszottak.
– A két csapat legutóbbi három bajnokija, illetve a legutóbbi hétből öt döntetlennel végződött.
– Tischler Patrik éppen az Újpest ellen szerezte meg első honvédos bajnoki gólját, a szezont még a lila-fehérekkel kezdte. Tischler egyébként a negyedik klub színeiben szerzett élvonalbeli mérkőzésen gólt.
– Giorgi Beridze a negyedik gólját szerezte az OTP Bank Ligában. Novothny Soma az első nyolc bajnokin ősszel nem szerzett gólt, a kilencedik igen. Aztán a következő kilenc fordulóban már előző szezonbeli önmagát idézte, további öt góllal.

MOL VIDI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 2–1 (1–1)
Gólszerzők: Hodžić (30.), M. Scsepovics (67.), illetve Petrjak (37.)
– Az ötpontos előnnyel az élen álló Ferencváros mindössze egy ponttal gyűjtött többet a 2017 első 18 fordulójához képest. A Vidi akkor 38 ponttal (a zöld-fehérekkel azonos pontszámmal) vezette a tabellát, most 34-gyel a második. Feltűnő, hogy a fehérváriak tizenegy góllal kevesebbet szereztek, mint egy éve, igaz, öttel kevesebbet is kaptak. A Fradi gólkülönbsége (36-15, illetve most 36-17) meglepően hasonló az előző évihez.
– A MOL Vidi FC az utolsó két Európa-liga-mérkőzése után nyert a bajnokságban, két hete a Budapest Honvédot, most a Ferencvárost gyűrte le.
– Marko Nikolics együttese az új stadionban még százszázalékos, három nagy fővárosi riválisát, az Újpestet, a Honvédot és a Ferencvárost is legyőzte.
– A Vidi a legutóbbi négy, pályaválasztóként a Ferencváros ellen játszott bajnoki meccséből hármat megnyert, idén tavasszal játszott csak döntetlent.
– A zöld-fehérek a legutóbbi öt idegenbeli bajnoki mérkőzésükből hármat elveszítettek, kivétel nélkül egygólos különbséggel.
– Armin Hodžić a második bajnoki gólját szerezte Magyarországon, korábban a Paks hálóját vette be. Marko Scsepovics az őszök embere, tavaly kilenc gólt szerzett a bajnokságot, most hatot. 2018 tavaszán mindössze egyet.
– Ivan Petrjak szeptember 15. óta először szerzett bajnoki gólt. Öt találattal zárta első magyarországi félévét.

Forrás: mlsz.hu


 

Hozzászólások: