Solymosi Péter - műhiba??

Elemzés

2010-09-15 17:41:32
Solymosi Péter |

Solymosi - Torgelle - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Solymosi - Torgelle

A Ferencváros szerdán hivatalos levelet juttatott el a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, amelyben bejelentette, hogy játékvezetői műhibára hivatkozva megóvja a múlt hétvégi, Újpest FC elleni bajnoki mérkőzést


A Ferencváros igazgatója, Gerstl Alexander által jegyzett levélben a klub Solymosi Péter játékvezető műhibájára hivatkozik az óvása kapcsán. Az FTC álláspontja szerint a hazai szurkolók rendbontása miatt kellett többször is megszakítani a mérkőzést, és a szabályok értelmében ilyen esetben a játékvezetőnek be kell szüntetnie a játékot, ez azonban nem történt meg az ominózus találkozón.

"A klubunk rendelkezésére álló adatok és bizonyítékok alapján kétséget kizáróan megállapítható, hogy a nevezett mérkőzésen történtek miatt Solymosi Péter játékvezető műhibát követett el azáltal, hogy az általa is elismert, második alkalommal is bekövetkezett súlyos nézőtéri rendbontás miatt a mérkőzést időben nem szüntette be" - fogalmaz a levél.

Az óvást tárgyaló Versenybizottságnak nyolc napon belül kell kitűznie az ügy tárgyalásának időpontját.

 

Újpest-Ferencváros jegyzőkönyvből

"A mérkőzés 30.percében a hazai csapat szurkolótáborából hanggránátot dobtak a játéktér környékére. Ezzel egy időben kb 15db fáklyát gyújtottak és dobtak a játéktér környékére, ebből néhány a pályára is került. Ezt követően a füst belepte a játékteret, ezért a mérkőzést 3 perc időtartamra megszakítottam. A második félidő megkezdése előtt konzultáltam a mérkőzés szövetségi ellenőrével, akivel megbeszéltük, hogy amennyiben hasonló eset történik a mérkőzést félbeszakítjuk. Ezt követően miután kivonultunk a játéktérre, közvetlenül a második félidő kezdése előtt a pályára rohant egy szurkoló, akit a biztonsági emberek hosszas kergetőzés után (kb 3perc) eltávolítottak a pályáról. Eközben a hazai szurkolók ismét hanggránátokat dobáltak a játéktér környékére, amivel egy időben ismét fáklyákat gyújtottak a nézőtéren. A füst ismét ellepte a játékteret, ami miatt a második félidőt nem tudtuk elkezdeni. A csapatokkal együtt az öltözőbe vonultunk. A második félidőt 15 perc késéssel tudtuk elkezdeni.

A mérkőzés 74.percében a vendég csapat, a vendég szurkolótábor, illetve a 2.számú asszisztens előtt szögletrúgáshoz készülődött. A 2-es számú asszisztensem jelezte, hogy a vendég szurkolók a kerítést betörve, de a kordont nem átlépve a játéktér közelébe jutottak és kifejezetten fenyegető magatartást tanusítottak. A szektorban több helyről székek repültek a pálya irányába. Ekkor a szögletet nem engedtem elvégezni, a játékosok és kollegáim biztonságát szem előtt tartva a kispadok elé tereltem a játékosokat. A rendőrség nagy erővel a vendég szurkolók elé vonult. Ezt követően konzultáltam a játéktéren tartózkodó szövetségi ellenőrrel. Ő tájékoztatott, hogy a rendőrség parancsnokával egyeztetett már, aki közölte vele, hogy a mérkőzés végleges beszüntetése sokkal nagyobb biztonsági kockázattal járna, mint a mérkőzés folytatása. Ő közölte és garanciát vállalt, hogy a betört kerítésnél további rendbontás nem fog történni. Ekkor állapodtunk meg abban, hogy a hátralevő 16 percben a legkisebb incidens esetén is, semmit nem mérlegelve beszüntetem a találkozót. A mérkőzést 8 perc várakozás után folytattuk.

A mérkőzés hátralevő idejében további, a játék biztonságára kiható esemény nem történt, így a mérkőzés rendben nyert befejezést."


 

Hozzászólások: