Puhl: Jók a jelek, Kassaiék egy elődöntőt legalább kapnak

Elemzés

2010-07-02 15:39:42
Kassai Viktor | Puhl Sándor |

Puhl Sándor - Kassai Viktor - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor - Kassai Viktor

Puhl Sándor, az 1994-es világbajnoki döntő bírája a Sport TV csütörtöki, Zuhanyhíradó c. műsorában úgy fogalmazott, szerinte kapnak még feladatot a vb magyar résztvevői, Kassai Viktor és segítői. A csatorna állandó szakértője szerint, ha egy olyan lesgólt ad meg az ember a megye kettőben, mint Rosetti az argentinok meccsén, bizony keresni kell a menekülési útvonalat.

Kassai Viktor és segítői (Erős Gábor, Vámos Tibor) már három találkozót vezettek a vébén, ráadásul mindet közmegelégedésre. Produkciójuk a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában is téma volt. Puhl Sándor, a csatorna állandó szakértője úgy vélekedett, lesz még szerepe a magyar triónak Dél-Afrikában.

Ne felejtsük el, hogy nem kaptak negyeddöntőt, ami nagyon jó jel! Szerintem kapnak még feladatot a világbajnokságon, de azt nem mondanám még ki, hogy mit... Azt gondolom, álmaink fölött működtek eddig, így megérdemlik, hogy még egyszer szóhoz jussanak - mondta az 1994-es vb-döntő bírája.

Puhl természetesen a nyolcaddöntőkön elkövetett két hatalmas bíróbakiról is elmondta véleményét.

-Két olyan szarvashibáról beszélünk, ami megmozgatta az egész világot. Ha egy olyan lesgólt megad valaki megye kettőben, mint amilyet az argentin meccsen, akkor bizony keresni kell a menekülési útvonalat. Ez elsősorban szerintem az asszisztens hibája volt egyébként. Ami pedig az angolok gólját illeti: a játékvezetőnek érzékelnie kellett volna, hogy ék alakban pattant kifelé a labda. Úgy szoktam fogalmazni, hogy orrának is kell lenni egy bírónak - nyilatkozta, majd arra is kitért, mi lehetne szerinte a megoldás.

- Ez nem videóbíró kérdés, de egyértelmű, hogy kell a technikai segítség. Ez viszont óriási pénzbe kerül, így nagyon meg kell fontolni, pontosan milyen formában valósul majd meg.


 

Hozzászólások: