Gaál Gyöngyi újabb orbitális hibája?

Elemzés

2012-03-16 19:32:47
Gaál Gyöngyi Krisztina |

Gaál Gyöngyi - forrás: hatharom.hu
Forrás: hatharom.hu - Gaál Gyöngyi

Végh Tibor, a Soproni VSE mestere szerint orbitális hibákat követett el Gaál Gyöngyi játékvezető csapata hétvégi, Szigetszentmiklóson 3-0-ra elveszített bajnokiján. A szakember úgy érzi, a bírók nem egyenlő mércével mérnek az újonc mérkőzésein.

 

A Ness Hungary NB II Nyugati csoportjának hétvégi fordulójában a Szigetszentmiklós 3-0-ra legyőzte hazai pályán a Sopront. A csata után a hazaiak mestere, Horváth Ferenc a klub honlapjának beszámolója szerint úgy nyilatkozott, "bedarálták, feltörték, kiszakították a zsákot".

Mindez nem nyerte el a vesztes fél szakvezetőjének, Végh Tibornak a tetszését, aki úgy véli, a játékvezető, Gaál Gyöngyi tevékenysége jelentősen befolyásolta a mérkőzés alakulását.

 

Egy ilyen bírói segédlettel elért győzelem után én azért egy kicsivel szerényebben fogalmaztam volna. Remélem, mi is fogunk így még mérkőzést nyerni ? kezdte a tréner a kisalfold.hu-nak, majd részletesebben is ecsetelte, mi volt a baja a sporttárssal:

 

A meccs után azt nyilatkoztam, a második félidőről inkább nem mondanék semmit, de megnézve a mérkőzés felvételét, kijelenthetem, hogy a játékvezető orbitális hibákat vétett a találkozón. Nyilván, ha rúgunk gólt, meg kellett volna adnia, s játszhattunk volna jobban is, igaz, hetven percig egyáltalán nem futballoztunk rosszul. Még az első félidőben egy szögletünk után Baranyait a nyakánál fogva rántották le a tizenhatoson belül. A játékvezető alig pár méterre állt, mégsem ítélt büntetőt. Bezzeg a másik oldalon, amikor még a nézők sem értették, miért tette, tizenegyest ítélt a hazaiaknak. A második gól lesgyanús helyzet után született, ilyenből nekünk az elmúlt szezonban ötvenet intettek be. A második találat után eldőlt a mérkőzés, amire jellemző, hogy a végén hiába rúgtunk mi gólt, nem kaptuk meg, s amikor a saját játékosunkat megtapsoltam, a bíró elküldött a kispadtól. Nem állítom, hogy tendencia lenne a rossz döntésekben, mégis valahogy mindig rajtunk csattan az ostor. Ebben a bajnokságban még tizenegyest sem kaptunk, ami elég furcsa tizennyolc forduló után... Nem azt szeretném, hogy a játékvezetők nekünk kedvezzenek, de fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy egyenlő mércével ítélkezzenek. Ami szabálytalan az egyik oldalon, azt fújják le a másik oldalon is  -  mondta.


 

Hozzászólások: