Mikor lépnek már Sousa ellen?

Elemzés

2012-09-23 18:15:29

Videoton életkép - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Videoton életkép

Lassan minden Videoton mérkőzés után azt láthatjuk, hogy Paulo Sousa a játékvezetőket szidja. Tette ezt gyakorlatilag az első fordulótól kezdve. Korábban láttuk, hogy az MLSZ JB. elnöke a Fegyelmi Bizottságnál kezdeményezte az eljárást a sportemberhez nem méltó magatartás miatt. Vajon mikor lépnek? Íme a hétvégi szösszenet. Most Fábián Mihály a célpont:

Talán minden eddiginél hevesebb kirohanást intézett Paulo Sousa, a Videoton mestere a játékvezetők irányába, miután csapata 1-0-s vereséget szenvedett a Győri ETO ellen a bajnokságban. A tréner a Fábián Mihály által vezetett csata után többek között azt mondta, amíg ilyen bírók vannak, a magyar foci nem fog fejlődni, és a jelek szerint az ellenőrök a sporttársakkal együtt írják meg a jelentéseket.

Videoton 1-0-s vereséget szenvedett a Győri ETO ellen az OTP Bank Liga 8. fordulójában, a találkozón ismét összetűzésbe került a játékvezetővel Paulo Sousa,a fehérváriak mestere. A portugál egy tizenegyesgyanús esetnél is például hevesen reklamált, Fábián Mihály csendre is intette. A lefújás után, többek között Torghelle Sándor piros lapja miatt kis híján elszabadultak az indulatok a pályán, és a luzitán szakember is igen szókimondóan nyilatkozott a játékvezetésről.

- Ennek az országnak a labdarúgása ilyen bírókkal nehezen fog fejlődni... A jelek szerint a bírók és az ellenőrök együtt készítik el a jelentéseket, más magyarázatot a jelenségekre nem nagyon tudok. A fegyelmi bizottság együttműködik velük, a vezetésben meg ott van a Győr elnöke. Így ilyen dolgok történhetnek, mint ami ma történt velünk. Volt, hogy a győriek az utolsó pillanatban kértek bírócserét a meccsünk előtt, és meg is kapták. Nem tudni, ki kinek a főnöke, ki ellenőriz kit. Ma is fel akartuk pörgetni a ritmust, de a bíró akkor engedte el a faultokat, amikor csak akarta, aztán még mosolygott is ki a kispad felé. Így azért nehéz. Amíg én itt dolgozom, ez ellen harcolni fogok, mert nem az igaz futball az, amit támogatnak ? füstölgött Sousa az MTV kamerái előtt.

A portugálnak nem ez az első komoly kritikája a játékvezetők irányába, már korábban is hangot adott annak a véleményének, hogy a magyar bírók nyugodtan hibázhatnak, senki nem veszi elő őket - írja a pepsifoci.hu

 

 


 

Hozzászólások: