Puhl 3 súlyos bírói hibát szúrt ki a hétvégi fordulóban

Elemzés

2012-10-01 15:22:48

Puhl Sándor - forrás:
Forrás: - Puhl Sándor

Puhl Sándor, a Sport TV szakértője három hétvégi bajnokin is mérkőzést befolyásoló játékvezetői tévedést szúrt ki. Az 1994-es világbajnoki döntő játékvezetője amondó, a Fradi-Diósgyőr meccsen még 0-0-nál ki kellett volna állítani Muhamed Besicet, a hazaiak védőjét, és büntetőt kellett volna adni Tisza esésénél a látogatók javára, a Paks egy elvett szabályos gól, a Kaposvár pedig egy elmaradt büntető miatt kesereghet.

A hétvégén ismét több élvonalbeli csapat edzője kritizálta a játékvezetőt csapata meccse után, Puhl Sándor pedig kénytelen volt több esetben is elismerni, bizony nem volt alaptalan a trénerek elégedetlensége.

Sisa Tibor, a Diósgyőr mestere a Ferencváros otthonában elszenvedett 2-0-s vereséget követően többek között azt emlegette, bizonyos szituációkban az volt az érzése, hogy a hazaiak eggyel többen vannak a pályán. A Sport TV szakértője az egyik kényes esetben úgy foglalt állást, Becséri Dániel mérkőzést befolyásoló hibát vétett a miskolciak kárára.

Jön egy labda, amit belőnek a kapus és a védők közé, és egyértelműen látszik, hogy Besic húzza Tisza mezét, innentől kezdve pedig a csatár nem tudja elérni a labdát. Nem tudom, mi lett volna, ha a védő nem akadályozza, mindenesetre büntetőt kellett volna ítélni, és ki kellett volna állítani a vétkest, ami után vélhetően más lett volna a meccs - hangzottak Puhl szavai.

A Kaposvár mestere, Prukner László az Eger elleni 0-0-s döntetlen után azt mondta, már több összecsapáson érezte, hogy csapata nincsen egyenlő mércével mérve, ez pedig most sem volt másként.

Puhl a Sport TV műsorában vitatottnak nevezett szituációk kapcsán úgy foglalt állást, Vrucina kiállítását nem lehet vitatni, egy egyértelmű büntető ellenben elmaradt a Rákóczi javára, amikor egy belőtt labda az egyik egri védő kezében akadt el - azaz Fábián Mihály mérlege sem nevezhető makulátlannak.

Ahogyan az egykori kiváló sípmester szavaiból kiderült, a paksiak is reklamálhattak volna a Videoton elleni 1-1 után, hiszen Fiola Attila szabályos fejesgólját tévesen érvénytelenítette Szabó Zsolt les címén, még 1-0-nál. A Honvéd és a Kecskemét összecsapásán mind a két oldalon elnézett a bíró (vagyis asszisztense) egy lesállást.

 


 

Hozzászólások: