4. forduló következik

OTP Liga

2016-08-06 06:59:32

piros láb - rúgás - forrás:
Forrás: - piros láb - rúgás

A korábban megszokott menetrendnek megfelelően három mérkőzést játszanak szombaton, hármat pedig vasárnap az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Az éllovasok közül Paksra látogat a Fradi, a Vasas pedig az Újpestet fogadja.
PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(2016. augusztus 6., szombat, 18.00)

A még százszázalékos Ferencváros ezúttal Paksra látogat. A címvédő 2014 novembere óta minden hazai és idegenbeli mérkőzését megnyerte az atomváros csapata ellen, a legutóbbi idényben 5-0-ra győzött idegenben, a két hazai meccsét pedig 7-2-es össz-gólkülönbséggel teljesítette. Böde Dániel egykori csapata ellen lép majd pályára. Csertői Aurél legénysége még nyeretlen, a DVSC-Teva elleni idegenbeli döntetlen után egy pontot szerzett a Videoton ellen, majd kikapott Angyalföldön az Újpesttől. Hazai pályán a legutóbbi négy bajnoki meccsén mindössze egy pontot gyűjtött.


DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD
(2016. augusztus 6., szombat, 18.00)

Az első két fordulóban kiváló teljesítményt nyújtó DVTK a harmadik körben is szerzett két gólt – ellenben kapott hatot. A hazai mérlege kifejezetten jó 2016-ban, hét meccséből ötöt megnyert, s csak kettőt veszített el. Igaz, ezek közül egyiken, április 20-án, éppen a Honvéd győzte le. A kispestiek Újpesten győzelemmel kezdték az idényt, utána kikaptak a Ferencvárostól, majd az öngólok mérkőzésén döntetlent játszottak a Haladással. Vendégként a legutóbbi négy meccsükből csak egyet veszítettek el.


VASAS FC–ÚJPEST FC
(2016. augusztus 6., szombat, 20.30)

Mind a két csapat az Illovszky Stadionban játssza a hazai mérkőzéseit, de most az igazi gazda, a Vasas a pályaválasztó. A piros-kékek a legutóbbi öt mérkőzésüket megnyerték, a bajnokságban három forduló után százszázalékos teljesítménnyel tartják a lépést a Ferencvárossal. Az MTK, a Debrecen és a Videoton csapata ellen szereztek 9 pontot – a három Európa-lila-indulóval szemben. A Fáy utcában 2016-ban csak a Ferencváros és a Diósgyőr ellen veszítettek bajnoki mérkőzést. Az Újpest két vereséggel kezdte a szezont, majd nyert a Paks ellen. A lila-fehérek 2016-ban még nem nyertek vendégként. A Vasas ellen az előző bajnokságban 2015-ben kétszer nyertek, 2016-ban, a Fáy utcában, ellenben 3-2-re kikaptak.


MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–DEBRECENI VSC
(2016. augusztus 7., vasárnap, 18.00)

Az újnc mezőkövesdiek az első fordulóban az újonc Gyirmót ellen döntetlennel mutatkoztak be hazai pályán (2-2), majd elhoztak egy pontot Sopronból a Haladás elleni meccsről, s végül – talán némi meglepetésre – győzni tudtak Dunaújvárosban, az MTK ellen is. A kék-fehérek után egy újabb Európa-liga-indulóval játszanak, ezúttal otthon. A DVSC-Teva a hazai, a Paks elleni döntetlen után kikapott a Vasastól, ez után Kondás Elemér edző felajánlotta a lemondását. A Gyirmót elleni, hazai bajnokin 2010 ősze óta először, Herczeg András irányította a csapatot (4-0). Amennyiben sikerül megállapodni a kiszemelt portugál edzővel, a klubtörténet legsikeresebb trénere (talán ismét csak egy időre) utoljára dirigálja a Lokit. A DVSC 2016-ban nagyon gyenge idegenbeli mérleget tud felmutatni, 2015. szeptember 19. óta csupán Pakson nyert.


GYIRMÓT FC–VIDEOTON FC
(2016. augusztus 7., vasárnap, 18.00)

Mind a két csapat nyeretlen még a bajnokságban, s ez alighanem a vendégek esetében nagyobb meglepetés. Az újonc jól helyt állt Mezőkövesden, tisztességes eredmény az MTK-val szembeni hazai 0-0 (bár a kék-fehérek formáját látva alkalmasint sajnálhatják a győriek az elveszített pontokat), ellenben Debrecenben súlyos vereségbe szaladt bele Urbányi István együttese. A vasárnapi cél a klub történetének első élvonalbeli győzelme. A Videoton immár csak a hazai porondra koncentrálhat. Kérdéses, a dániai kirándulás mennyit vett ki a csapatból, az pedig még inkább, hogy melyik arcát mutatja majd a fehérvári együttes. Azt, amelyiket eddig az OTP Bank Ligában láttunk, vagy azt, amelyiket például Dániában mutatta.


MTK BUDAPEST–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS
(2016. augusztus 7., vasárnap, 18.00)

Az MTK nagyon gyengén kezdte a bajnoki évet, még gólt sem szerzett eddig, mindössze egy ponttal áll. Dunaújvárosban kikapott a Vasastól és a Mezőkövesdtől is. Egyébként Dunaújvárosban a legutóbbi négy bajnoki meccsén nem szerzett gólt, s mindegyiket elveszítette. A Haladás osztozik az MTK sorsában, idegen városban játssza a hazai meccseit. Idegenben a mostani szezonban csak egyszer játszott, kikapott az Üllői úton a Ferencvárostól. 2016-ban háromszor nyert eddig vendégként, ebből kétszer Kispesten, egyszer Pakson.
 

Hozzászólások: