Ez történt az OTP Liga 3. fordulójában

OTP Liga

2016-08-01 07:04:07

3. forduló - Videoton-Vasas - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - 3. forduló - Videoton-Vasas

A Vasas nyerni tudott Felcsúton, a DVSC-Teva magabiztosan verte a Gyirmótot, a Mezőkövesd Dunaújvárosból, az MTK átmeneti otthonából hozta el a három pontot az OTP Bank Liga 3. fordulójának vasárnapi játéknapján.
Videoton FC - Vasas 1-2 (0-0)
Gólszerző: Vinicius a 93., ill. Korcsmár a 70., Pavlov a 81. percben

Az első félidőben egyik csapat sem tudott komolyabb mezőnyfölényt kialakítani, a Vidinek voltak nagyobb lehetőségei, de ezek kimaradtak. A második félidőt - elsősorban a csereként beálló Asmir Suljic jó játékának köszönhetően - jobban kezdték a hazaiak, de a bosnyák játékost bő 10 perc után sérülés miatt le kellett cserélni. A 70. percben vezetést szerzett a Vasas, egy kis szöglet után Korcsmár Zsolt fejelt védhetetlenül a hálóba (0-1). A 81. percben Ádám Martin jobb oldali szabadrúgását követően Jevgeny Pavlov a hosszú kapufánál még bele tudott piszkálni a labdába, amely így a hálóban kötött ki (0-2). A Vidi az utolsó pillanatokban Vinicius fejesével még szépített (1-2), de újabb akcióra már nem maradt idő, a Vasas három forduló alatt mindhárom Európa Liga-szereplő csapatot legyőzve, hibátlanul áll a tabellán.

DVSC-Teva - Gyirmót FC 4-0 (2-0)
Gólszerző: Horváth a 15., Korhut a 20., Tisza az 57., Takács a 69. percben

A DVSC-Teva Herczeg András vezetésével készült az újonc elleni összecsapásra, a szakember Kuti Krisztián valamint Ognjen Djelmics személyében két olyan labdarúgót is a kezdőcsapatba jelölt, akik az idény elején még nem voltak alapemberek az együttesben. A debreceniek a 15. percben szereztek vezetést, éppen Djelmics és Kuti kényszerítője után alakult ki a helyzet, Horváth Zsolt másodszorra talált a kapuba (1-0). A 20. percben egy bal oldali szöglet után röviden fejelték ki a labdát a vendégek, Korhut Mihály pedig 15 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-0). A gyirmótiak a folytatásban csak távoli lövésekig jutottak, de ezekben a próbálkozásokban nem volt igazi veszély. Az 57. percben Tisza Tibor két csellel tisztára játszotta magát, majd a léc alá bombázott (3-0). A meccs eldőlt, de a Debrecen még szerzett egy gólt, a 69. percben Takács Tamás 30 méterről bombázott a hálóba (4-0), ezzel a találattal alakult ki a végeredmény.

MTK Budapest - Mezőkövesd-Zsóry FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Kink az 59. percben

Az MTK a 8. percben közel járt a gólszerzéshez, Vass Ádám távoli lövését követően a kapufáról pattant ki a labda. A folytatásban elmaradtak a lehetőségek, de a félidő hajrájához közeledve mindkét kapusnak be kellett mutatnia egy-egy nagy védést. A fordulás után, az 59. percben vezetést szerzett a Mezőkövesd, egy bal oldali beadást követően Tarmo Kink 5 méterről a léc alá (0-1). Az MTK hátrányban még csak helyzetet sem tudott kialakítani, így az eredmény nem változott, a Mezőkövesd megszerezte első győzelmét, az MTK továbbra is nyeretlen.

Szombathelyi Haladás - Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
G.: Hajdú (öngól) a 74., ill. Bosnjak (öngól) a 76. percben

Az első félidőben és a második játékrész első felében kevés látványos megoldást láthattak a nézők, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben, legfeljebb egy-egy távoli próbálkozásnál kellett résen lenniük a kapusoknak. Az utolsó negyedórában mindkét csapat betalált egyszer - a saját kapujába. A 74. percben Halmosi Péter beadását követően Hajdú Ádám próbált menteni az érkező Rácz Barnabás elől, de a saját hálójába továbbított a labdát (1–0). A 76. percben Baráth Botond kapott labdát a kapu előtt, lövéséve Predrag Bosnjak ért bele rosszul, róla pattant a kapuba a labda (1–1). A hajrában a Haladás még kihagyott két helyzetet, de az eredményen már nem tudott változtatni, a Honvéd ponttal tért haza Sopronból.

Újpest FC - Paksi FC 1-0 (1-0)
G.: Lázok a 11. percben

Az újpestiek a 11. percben szereztek vezetést, a volt paksi támadó, Lázok János 13 méterről fejelt kapura Mohl beadása után, a labda a keresztléc és a bal kapufa érintésével jutott a hálóba (1-0). A folytatásban a Paks kevés veszélyt tudott jelenteni a hazai kapura, inkább az Újpesttől lehetett gólra számítani. A második félidőben Andrics hagyott ki óriási lehetőséget, de ezúttal ez is belefért, a paksiak ugyanis nem tudtak újítani támadásban, így pont nélkül zárták a találkozót.

Ferencváros - DVTK 6-2 (1-0)
Gólszerző: Trinks a 33., Leandro az 51., Djuricin a 63. és a 86., Dilaver a 67., Gera a 84., ill. Vela a 78., Tamás a 90. percben

Az első félórában semmi sem utalt arra, hogy gólesőt hoz a mérkőzésre, noha a két csatárral felálló Ferencváros egymás után dolgozta ki helyzeteit, és látszott, hogy csak idő kérdése a hazaiak számára vezetés megszerzése. A 33. percben Florian Trinks volt eredményes, Djuricin bel oldali beadása után a német középpályás 20 méterről tekert a bal alsó sarokba (1-0). Az 51. percben érkezett a második Fradi-találat, Leandro szabadrúgásból, 24 méterről, a jobbösszekötő helyéről lőtt a bal felső sarokba (2-0). Az utolsó félórára teljesen szétesett a DVTK védekezése, a hazaiak rengeteg helyzetet dolgoztak ki, és ezek közül többet gólra váltottak. A 63. percben Lipták Zoltán hibáját követően Marco Djuricin talált a kapuba (3-0), a 67. percben, egy szöglet után Emir Dilaver lőtt borzasztóan nagy kapásgólt (4-0). A DVTK a 41. percben Diego Vela bombájával szépített (4-1), de a hajrában újabb ferencvárosi találatok következtek, Gera Zoltán lövése Bacsa Patrik fején irányt változtatva kötött ki a kapuban (5-1), két percre rá Djuricin fejelt a hálóba egy jobb oldali beadást követően (6-1). A végén valamivel elviselhetőbbé tette a vereséget a Diósgyőr, Tamás Márk lőtt közelről a bal felső sarokba (6-2), így alakult ki a végeredmény.

 

Hozzászólások: