Nyeretlenek maradtak az EL-csapatok, hibátlan a Vasas

OTP Liga

2016-07-25 07:33:47

2. forduló: Gyimót-MTK - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - 2. forduló: Gyimót-MTK

>Az OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján a Vasas hátrányból felállva nyert a DVSC-Teva ellen, a Videoton FC Pakson, az MTK Budapest Gyirmóton játszott döntetlent.
Vasas - DVSC-Teva 3-1 (0-1)

Gólszerző: Ádám az 54., Vaskó a 85., Vaskó a 88., ill. Ferenczi a 34. percben

Az első félidőben a Vasas tett többet a gólszerzés érdekében, de csak kapufáig jutott el, míg a DVSC-Teva szinte helyzet nélkül szerzett vezetést, a 34. percben Ferenczi János szabadrúgását követően a sorfalról lepattant a labda, Ferenczi 24 méterről ismételt, és kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). A második félidőben csak a Vasason látszott, hogy szeretne gólt szerezni, a Debrecen az előnyét védte, de csak az 54. percig tudta megúszni a kapott gólt. Ekkor Pavlov a bal oldalról ívelt a kapu elé, a hosszú oldalon érkező Ádám Martin pedig 4 méterről a bal sarokba fejelt (1-1). Az egyenlítés után maradt a Vasas-fölény, de a 65. percben a Loki is lőtt egy kapufát. A hajrá egyértelműen az angyalföldieké volt, a 85. percben Remili jobb oldali szögletét követően a csereként beállt Vaskó Tamás fejelt a jobb alsó sarokba (2-1), majd a 88. percben ugyanez volt a forgatókönyv: jobb oldali Remili sarokrúgás, Vaskó-fejes, és a labda ismét a kapu jobb oldalában kötött ki (3-1), így alakult ki a végeredmény.

Paksi FC - Videoton FC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Gévay az 52., ill. Feczesin a 26. percben

A paksiak alakítottak ki valamivel több lehetőséget az első félidő első felében, a 26. percben mégis a Vidi szerzett vezetést, Feczesin Róbert egy csel után kapura tört, majd a balösszekötő helyéről, a 16-os vonalának közeléből a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A folytatás a vendégeké volt, a 33. percben Feczesin ismét cselre majd lövésre vállalkozott, ezúttal a kapufa mentette meg a hazaiakat. A második félidő hazai helyzetekkel kezdődött, és az 52. percben az egyikből megszületett az egyenlítés is, Haraszti Zsolt szabadrúgását követően Gévay Zsolt fejelt 3 méterről a hálóba (1-1). A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a hajrához közeledve egyik csapat sem mert kockáztatni, kissé leült a meccs. Az eredmény sem változott, egy-egy ponttal zárt a két csapat.

Gyirmót FC Győr - MTK Budapest 0-0

Az MTK játszott aktívabban az első félidőben, de támadói nem tudták megbontani a hazai védelmet. A gyirmótiak kontratámadásokra építettek, vezettek is egy-két veszélyes ellenakciót, de Hegedűs kapusnak csak egyszer kellett védenie. A második félidő elején ziccert hibázott a Gyirmót, majd az MTK hiába futballozott fölényben, komolyabb helyzetekig nem jutott el, gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Mezőkövesd-Zsóry FC 1-1 (1-1)
G.: Rácz a 8., ill. Gohér a 41. percben

A Haladás már a 8. percben vezetést jutott, Rácz Barnabás szabadrúgásból lőtte be a kapu elé a labdát, ami elsuhant minden láb mellett, és a kapuban pattant (1-0). Rácz nem sokkal később megszerezhette volna második találatát is, de hibázott nagy helyzetben. A 41. percben jött a mezőkövesdi válasz, Gohér Gergő szabadrúgásból, mintegy 25 méterről lőtt a kapu bal oldalába (1-1). A második félidőben a kövesdiek védték az egy pontot, a Hali pedig hiába próbálta feltörni ellenfele védekezését. A 78. percben Tóth Bencét kiállította a játékvezető, de a vendégek emberhátrányban is kihúzták kapott gól nélkül, és végül egy ponttal tértek haza Sopronból.

DVTK - Újpest FC 2-1 (0-1)
G.: Oláh az 52., Bognár az 54., ill. Andrics a 30. (11-esből) percben

A diósgyőriek kezdtek aktívabban, de nem tudták feltörni az újpesti védelmet, majd a 30. percben vezetéshez jutott az Újpest: Antal Botond húzta le a labdát egy beadás után, majd a kezével Angelov felé csapott. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Nemanja Andrics értékesített (0-1). A második félidő elején két percen belül két gólt is szerzett a DVTK, az 52. percben, Bognár István szöglet után Oláh Bálint fejelt a hálóba, második élvonalbeli bajnokiján megszerezve első NB I-es gólját (1-1). Az 54. percben Bognár lőtt óriási gólt 19 méterről, ezzel már a hazaiaknál volt az előny (2-1). A folytatásban aktivizálta magát az Újpest, a legnagyobb lehetőségét a 93. percben hagyta ki, amikor Antal Botond védett bravúrral. Az eredmény nem változott, a Diósgyőr két győzelemmel, az Újpest két vereséggel kezdte az idényt.

Budapest Honvéd - Ferencváros 0-1 (0-1)
G.: Böde a 42. percben

A Ferencvároson látszott, hogy csütörtökön még egy fárasztó BL-selejtezőn lépett pályára, hiányzott a frissesség a játékából, a mérkőzés első félórájában nem tudott mit kezdeni a szervezetten védekező kispestiekkel. A Honvéd egy hajszállal veszélyesebb volt kapura, de azért túl sok próbálkozást hazai részről sem jegyezhettünk fel. A 42. percben az első valamirevaló Fradi-helyzet góllal zárult, a jobb oldalról befelé induló Nagy Dominik adott szenzációs mélységi passzt Böde Dánielnek, aki egy átvétel után, 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A második félidőben visszaesett a Honvéd játéka, a Ferencváros elégedett volt az egygólos vezetéssel, ezért nem erőltette a támadásokat, a kispestiek pedig hiába próbálkoztak, nem tudtak nyomást gyakorolni a hazai kapura. Nem is változott az eredmény, a Ferencváros két forduló után hatpontos, a Honvéd egy győzelemmel és egy vereséggel áll.
 

Hozzászólások: