Veszélyben Juhos karrierje?

Szotyi - forrás: Forrás: - Szotyi.

Ismét szotyolázunk. Sajnos. Pedig a debreceni eset után úgyvéltük, a maratoni hosszúságú magas-ügy eléggé megfeküdte azérintettek gyomrát ahhoz, hogy darabig nem kell foglalkozniukhasonló esettel. Aztán tessék... Még meg sem száradt a tinta a fegyelmi határozaton, máris itt a következő akta.

Ha egyáltalán akta lesz belőle,merthogy Kiss Béla nem fújta leidő előtt a Sopron-Stadler mécsesét. Nem is tehette, hiszen a sértett, Juhos Attila nem jelezte azt, hogy eltalálták volna.

Nem éreztem" - mondta a mérkőzés után. 

Hogy ezt ki hiszi el és ki nem, az roppant fontos.

Elsősorban persze Juhosnak, hiszen a karrierje szenvedhet csorbát, ha az eset fegyelmi bizottság elé kerül.

"Érdemben csak akkor tudok mondani valamit, ha a tévéfelvételen egyértelműen bebizonyosodik: talált-e a csomag, vagy sem - mondta egy sóhajtás után Nagy Miklós, a JT elnöke. - Józan ésszel nem tudom felfogni azt, hogy Attila ne jelezné, ha valóban eltalálják. Tehetséges, nagy jövő előtt álló fiatalemberről van szó, aki vőre a FIFA-keretbe is eséllyel pályázik. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy hibázott.

Ha mégis, akkor mi történik?

Sajnos, abban az esetben fuccs az előmenetelének. Akár fél-egyéves eltiltást is kaphat. vetkezetesnek kell lennünk, bár szent meggyőződésem, hogy ezaz „eltalálás" szabály korrigálásra szorul.  A szövetség hétfői elnökségi ülésén egyébként ezt szóis teszem.

Hogyan kellene megváltoztatni a paragrafust?

Ahogy azt a nemzetközi szövetség megalkotta, és használja. Azaz, amennyiben a megdobott játékvezető, vagy párjelző úgyítéli meg, hogy tudja folytatni mérkőzést, akkor nem kell azt félbeszakítani. A jelentésben persze le kell írni az esetet, és a klub lyos büntetése sem maradhat el.

A soproni mérkőzés után beszélt az érintetekkel?

Még aznap este hívtam őket telefonon, hiszen Zalaegerszegről jövet én is hallottam a rádióközvetítést.  Kiss Béla nem látta a történteket, mint ahogy természetesen az ellenkező oldalon lengető Varga László sem. Juhos Attila pedig határozottan állította, hogynem érzett semmit. 

És az ellenőri jelentésben mi áll?

Még nem olvastam, de Lázin Jánossal beszéltem azóta, ő azt mondta, olyan szögben ült, hogy nem láthatta az esetet.

Dr. Gyurácz Istvántól,az MLSZ biztonság technikai munkatársától, aki egyébként szövetségi ellenőrként maga is rendszeresen járja a pályákat, azt kérdeztük, az MLSZ a videófelvétel alapján kezdeményezhet-e fegyelmit az ügyben, netán törölheti-e a pályán elért eredményt, és hozhat-e a debrecenihez hasonló döntést?

Amennyiben semmiféle jelentésben nem szerepel a megvodás ténye, akkor kizártnak tartom, hogy csupán a tévéfelvétel alapján kezdeményezzen eljárásta szövetség. A film a világon sehol nem bizonyíték... Ez valóban így van, ám valószínűleg a kulcskérdés az lesz ebben az esetben, hogy Juhos Attila érezte, vagy sem a zacskó súlyát.

Súlyos kérdés...

És ha jól belegondolunk, bebizonyíthatatlan az, hogy nem érezte. Mert hát, kitudja, hány réteg ruha volt a meze alatt. Sopronban ugyanis abban a forró pillanatban is kellemetlen hideg volt...

 

Hozzászólások