Élvonalban debütált

Sovány Liza - forrás: hbjb.hu Forrás: hbjb.hu - Sovány Liza.

Március kilencedikére különleges küldést kapott Sovány Liza.

A Simple Női Liga NB I DVTK – Szekszárdi WFC mérkőzésre nevezték játékvezetőnek, amely során először fújhatott sípot első osztályú mérkőzésen.

A női élvonalbeli bajnokság 14. fordulójában a hatodik helyezett diósgyőriek fogadták a forduló előtt nyolcadik helyen álló szekszárdi lányokat. Ősszel az odavágón 2-2-es döntetlen született, így nemcsak a helyezés, de a közelmúlt is izgalmas csatát ígért.

Hajdú-Bihari szempontból meg pláne. Sovány Liza ugyanis, ezen a mérkőzésen dirigálhatott a női élvonalban először. Ráadásul segítői is vármegyebeli társak voltak: Kovács Zoltán a kispadok, míg az NB I-ben már korábban debütált Dobos Kitti a kettes számú asszisztens pozíciójában segíthette Liza sikeres debütálását.

A mérkőzésen 1-0-ra a vendégek vezettek a szünetben, ám a fordulás után a Diósgyőr négyszer is betalált, így magabiztosan nyerte a találkozót a borsodi együttes. Játékvezetői szempontból öt sárga lap került kiosztásra 2-3 megoszlásban.

„Maga a mérkőzés egy tökéletes találkozó volt a bemutatkozáshoz. Igaz, hogy az iram sokkal nagyobb volt, mint a másodosztályban, de sikerült felvenni a ritmust. Jól éreztem magam végig, szerencsére nem volt okom pánikra, mert az ítéletek is jól jöttek. Pozitív élményként marad meg nekem ez a meccs, ami még motiváltabbá tesz a jövőt tekintve” – mondta a találkozó után Liza.

Azok után, hogy összességében jól sikerült tehát a mérkőzés mindhárom kollégánknak, mit is kívánhatnák, mint hogy reméljük hamarosan jön a folytatás.

 

Hozzászólások