Interjú Mező Bélával

Mező Béla - forrás: vehir.hu Forrás: vehir.hu - Mező Béla.

David Beckham, Paolo Maldini és Mező Béla

Keringenek és időről-időre felbukkannak olyan fotók a neten, amelyektől a 40 év feletti futballszerető generáció szeme bepárásodik.

A közösségi médiafelületeket hajtó algoritmus becsületesen szállítja ezeket a fotókat és jeleníti meg azoknak, akik szeretnek az 1990-es, 2000-es évek labdarúgásáról nosztalgiázni.

Azt gondolom, bátran mondhatom többes számban: rengetegen vagyunk ilyenek.

 

Nemrég megakadt egy képen a szemem. A fotón két legendás csapatkapitány, David Beckham és Paolo Maldini fog éppen kezet egy kezdőrúgás előtt, középen a Puhl Sándor játékvezető, jobbra pedig egyik segítője, Mező Béla.

A győri születésű Mező Béla Balatonfüreden kezdett bele a játékvezetésbe az 1980-as évek derekán. A füredi betonos kispályától Európa legnagyobb stadionjaiba jutott el, sőt a kontinensen kívül is működött, például Melbourne-ben is, ahol Puhl Sándorékkal legelőször egy Mosonmagyaróvár-drukkerrel találkoztak az Ausztrália-Irán futballmeccs előtt. Kétszer megválasztották az év magyar labdarúgó-asszisztensének. Vállalt főszerepet futsal vb-n is és ma is aktív, nemcsak ellenőrként dolgozik, hanem szervezi a balatonfüredi kispályás labdarúgóéletet.

Mező Bélával Horváth Gábor újságíró beszélgetett.

 

 
 
 

Hozzászólások