Alkalmatlan az MLSZ játékvezetői küldője

Botrány

2022-11-13 16:22:37
Bognár Tamás | Hanacsek Attila | Szabó Zsolt |

Bognár  Tamás - MK döntő - forrás: http://sportphoto.press/
Forrás: http://sportphoto.press/ - Bognár Tamás - MK döntő

A focibiro.hu szerkesztősége mellett, most már a Sportal.hu is foglalkozik az alkalmatlan küldővel.

Három héttel a Honvéd elleni, nagy port kavart rasszista balhé után ismét magára haragította a ZTE szurkolóit Bognár Tamás, aki szinte közellenséggé vált a zalaegerszegi drukkerek körében.

A rutinos játékvezető a labdarúgó-NB I idei utolsó, 16. fordulójában egy rendkívül furcsa ítélettel sokak szerint győzelemtől fosztotta meg a kék-fehéreket  a Kecskemét elleni hazai bajnokin (0-0).

A meccs 12. percében a ziccerben kilépő Szalay Szabolcsot a kecskeméti Zeke Márió hátulról felborította, a labda viszont Szendrei Norbert elé került, aki nevető harmadikként a hálóba lőtt. A találat azonban nem lett érvényes, mivel Bognár a szabálytalanságot követően rögtön a sípjába fújt, s megállította a játékot, hogy sárga lapot adjon Zekének. A lökés még a tizenhatoson kívül kezdődött, így szabadrúgás következett, amelyet Tajti Mátyás a sorfalba lőtt. A zalaiak pedig bosszankodhattak, hogy a játékvezető „megfeledkezett" az előnyszabályról.

Emlékezhetünk, három hete, a Bp. Honvéd elleni hazai vereség (0-2) alkalmával Bognár volt az, aki kiállította a holland Ricardo Moniz vezetőedzőt, amiért a pályára rohanva reklamált a kongói játékosát, Christy Manzingát ért rasszista inzultus, a vendégszurkolók huhogása miatt. (A trénert a meccs után egy hónapra eltiltották.)

A zalai szimpatizánsok már azon is csodálkoztak, hogy egy ilyen megosztó eset után néhány héttel újra Bognárt küldték hozzájuk meccset vezetni. „Bognár játékvezető folyamatosan befolyásolja a ZTE mérkőzéseinek végeredményét, ez abszurd" – írta egyikük. „Még azután a Kispest elleni balhé után volt pofája vissza jönni Egerszegre! Vicc ez az ember!" – írta egy másik dühös szurkoló.

Szabó Zsolt egykori FIFA-játékvezető is úgy véli, súlyos hiba történt, nem csak a pályán, de a bíróküldésnél is.

– A labdarúgás alapelve, hogy a vétlen csapatot előnybe kell juttatni egy ilyen esetben. Egyértelmű, hogy Bognár Tamás itt nem volt kellően körültekintő, ha egy ütemet kivár és előnyszabályt ad, pontosan ez történt volna. A gól visszavonása, és szabadrúgás ítélése súlyos hiba volt, amivel a Zalaegerszeget sújtotta – magyarázza a Sportálnak Szabó. – Nem igazán érthető az MLSZ Játékvezetői Bizottságának értékelési és bíróküldési rendszere. Egyrészt Bognár Tamás egész ősszel sorozatosan követett el súlyos hibákat, melyek jelentős részét a VAR rendszer korrigálta, de ettől függetlenül a súlyos hibákat elkövette Bognár. Másodsorban a ZTE–Kispest mérkőzésen történt balhé után erre a meccsre küldeni Bognárt komoly szakmai hozzá nem értést tükröz. Ez senkinek sem jó. Sem a csapatnak  hiszen ilyenkor beindul a teóriák gyártása a szurkolóknál, hogy provokálják őket  , sem a játékvezetőnek. Moniz mester most is a büntetését tölti, időt kellett volna hagyni, hogy lenyugodjanak a kedélyek.

Ezek után az egerszegi drukkerek már csak abban reménykedhetnek, hogy egy ideig kedvenceiknek nem Bognár vezeti majd a meccset...


https://sportal.blikk.hu/labdarugas/magyar-labdarugas/nb-1/nagy-butasag-volt-bognart-ujra-zte-meccsre-kuldeni


Kapcsolódó cikkek

Horváth Zoltán Kecskemétre költözött?
2022-10-30 16:07:38

Az NB. I-es asszisztens 7 hazai mérkőzésből 6 alkalommal volt Kecskeméten. Lehet díszpolgár lesz már?

Pótteszt utáni álom küldés
2022-10-17 09:53:44

Régen az volt a szokás, hogy ha valaki nem teljesíti az országos fizikai tesztet hosszabb időre pihentetik, bár volt olyan szezon, hogy az adott játékvezetők kikerültek a keretből.

Káosz van a küldési rendszerben!
2022-03-13 16:21:34

Hétről hétre egyre több a furcsaság az NB-s felnőtt, utánpótlás és női küldésekben. Mondjuk nehéz jó küldést csinálni, ha kockás füzetbe írják azt a 70 éves papák.

Hozzászólások: