Pápán edzőtáboroztak a megye játékvezetői

Megyei játékvezetés

2022-08-18 09:06:50
Veszprém | Kaibás Dezső |

Veszprém teszt - 2022-08-18 - forrás: veol.hu
Forrás: veol.hu - Veszprém teszt - 2022-08-18

A Veszprém Megyei Labdarúgó Igazgatósá játékvezetőinek Pápán rendezték meg nyári edzőtáborát, melyet teszt, elméleti és gyakorlati oktatás, focitorna színesített.

A Pápai Sport Centrumban közel száz sípmester adott számot tudásáról.

A kétnapos program a Pápai Sport Centrumban fizikai teszttel indult, majd a Sportcsarnokban elméleti oktatást zajlott, a nap barátságos focitornával zárult. Másnap a Sportcsarnokban az elméleti teszt megírása következett, majd UEFA oktatóvideók elemzésével zárult a tábor. Kaibás Dezső, a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöke érdeklődésünkre elmondta, a pandémia miatt több alkalommal is elmaradt az összejövetel, most viszont kiváló körülmények között, szép környezetben sikerült megrendezni az edzőtábort.

- Ez a két nap elsősorban nem is a szakmai képzésekről szólt, sokkal inkább az egység, a csoport erősítéséről – mondta a bizottság elnöke. - A nap fizikai teszttel indult, intervall és résztávos futással kezdtünk, a szellemi teszteket pedig úgy állítottuk össze, hogy a legaktuálisabb kérdések szerepeljenek benne, hiszen sok szabálymódosítás történt az elmúlt években, gondolok itt a tizenegyesekre, a kezezésekre vagy épp a megpattanó vagy szándékosan megjátszott labdák lesszituációinak kérdésére. Örömteli, hogy a megye aktív státuszban lévő játékvezetői sikerrel teljesítették a tesztet, jelenleg 103 aktív játékvezető van, akik most nem tudtak itt lenni, számukra egy másik napot biztosítunk annak érdekében, hogy az augusztus 21-ei indulásra le tudjanak vizsgázni.

Kaibás Dezsőtől megtudtuk, a játékvezetői keretre a fiatalítás és a létszámnövelés is ráférne.

- Úgy gondolom, egy 150 fős létszám szükségeltetne ahhoz, hogy a megyei első-, másod- és harmadosztályban induló 86 csapatnak mindig három játékvezető legyen a mérkőzésein. Nem könnyű vonzóvá tenni ezt a pályát, sosem volt népszerű, viszont komoly emelések történtek a játékvezető díjakban, ez talán hozzájárul ahhoz, hogy megérje ezt a pályát választani. Idén két alapfokú tanfolyamot hirdettünk annak érdekében, hogy növeljük a létszámunkat.

A bizottság elnöke elmondta, a megyéből az NB I-es keretnek Pillók Ádám és Aradi József a tagja, az NB II-ben is több sípmestert foglalkoztatnak, az NB III-ban pedig a pápai csoportból Gáspár András, Gyürüsi Péter valamint Mitók Patrik is rendszeresen kap küldést.


veol.hu


Hozzászólások: