Hajdú: Felkészültek a játékvezetők

Hajdú-Bihar tábor (2022-08-02) - forrás: hbjb.hu Forrás: hbjb.hu - Hajdú-Bihar tábor (2022-08-02).

A pár éve bevezetett, immáron hajdú-bihari hagyománynak is tekinthetően, július utolsó hétvégéjén volt esedékes a nyári edzőtábor. A sporik ezúttal nem léptek ki a megyéből, Hajdúböszörményben készültek fel az őszre.

Július utolsó péntekjének reggelén, a fizikai teszttel vette kezdetét a háromnapos edzőtábor. A DEAC pályán már hét órakor melegített az első futam. A talentek kezdték, a megyei első osztály folytatta, majd a megyei másodosztályú kerettagok, az asszisztensek és végül a megyei harmadosztály és egyéb kategória fejezte be a fizikai felmérést. Néhány kivétellel, sikeresen vette ezt az akadályt a mezőny.

Felkészültek a játékvezetőink az őszre

A játékvezetők innen Hajdúböszörménybe utaztak. A kollégiumi szállás elfoglalása és az ebéd után, a délutáni program fő része a szabályváltozások áttekintése volt. Emellett meghallgatták az alapítványi beszámolót. A délután és az este további részében, a közösségépítés jegyében szervezett csocsó, ping-pong, póker és darts versenyek vették kezdetüket.

Szombat reggel a HTE-pályán, edzést tartottak a talent keret és a fiatalabb korosztályhoz tartozó játékvezetők részére. Orosz János kollégánk változatos és igen hasznos programot állított össze, amely kiváló útravaló lehet a továbbiakban a fiatalok számára.

Felkészültek a játékvezetőink az őszre

A reggelit követően megbeszélés volt a teljes keret tagjai között. A véleménycsere közelebb hozta egymáshoz a játékvezetőket és a megyei vezetőket, s remélhetőleg a jövőre nézve, összekovácsolta a tagságot.

Ezt követően, a szakmai képzésre került sor. Három nagy téma – szabálytalanságok, nyilvánvaló gólhelyzet vagy ígéretes támadás és a büntetőterület felügyelete – kivesézésére fektették a hangsúlyt. Minden témát, a szempontok figyelembevételét felsoroló videóösszeállítás vezetett fel. Majd közösen, a megyei mérkőzéseken készült klipeket elemezték ki.

Délután és kora este, egy újabb fontos közösségépítő program következett. Mégpedig, a „Keretek Ligája” névre keresztelt, első alkalommal kiírt focitorna. Hat csapat részvételével – a megyei I. osztályból a Varga- és az Orosz-csapat, a megyei II. osztályból a Darányi-csapat, a megyei III. osztályból a Nagy- és a Béres-csapat, valamint az Országos keret csapata – tartották meg a tornát. Két csoportban körmeccsek, majd a helyosztók következtek.

A döntőbe végül a Varga- és a Nagy-csapat jutott be. Egy igencsak pörgős mérkőzésen, a 2-2-es döntetlen után, büntetőkkel Varga Gyuriék nyerték a tornát.

A vacsora után a darts, a ping-pong és a póker is befejeződött. Összességében mindenki megtalálta azt a szabadidős programot, ami leginkább kedvére való lehetett.


 

Vasárnapra maradt az elméleti teszt, amelyen szinte kivétel nélkül mindenki jól teljesített, illetve a tábor zárása. Összességében egy olyan tábort sikerült összehozni, amelyben a szakma és a közösségépítés kellő arányban lett meghatározva. Reméljük, hogy a hangulat és a szakmai képzés pozitívan hat majd az őszi idény működésére.

 

Hozzászólások