Káosz van a küldési rendszerben!

Botrány

2022-03-13 16:21:34

MLSz székház - forrás:
Forrás: - MLSz székház

Hétről hétre egyre több a furcsaság az NB-s felnőtt, utánpótlás és női küldésekben. Mondjuk nehéz jó küldést csinálni, ha kockás füzetbe írják azt a 70 éves papák.

Korábban bevált módszer volt az, hogy egy hétvégén nem vezetnek a játékvezetők két egymás utáni napon mérkőzést és nem utaztatjuk körbe velük a fél országot. Ez már hetek óta megdől, hiszen sok játékvezetőt pihentet az MLSZ JB. mindenféle indokkal, így van aki otthon van, van aki két meccset is vezet.

NB. III.:

  • Bencze András asszisztens: szombat Várda-Putnok, vasárnap: Gerjeni SK-Szekszárd
  • Virág András Barnabás játékvezető: szombat Várda-Putnok, vasárnap délelőtt Honvéd-Mohács

Sokat utaznak a női NB. II-ért:

Nem lehet a szomszéd megyére rábizni a női NB. II-es meccseket. Szegény Kiss Norbert Szekszárdra utazik Zalaegerszegről, míg a nógrádi játékvezető Székesfehérvárra, Borsodból Csepelre, Pécsről Szécsiszigetre.

Vajon miért kell 3-4 órát utaztatni női NB. II-ért a kollégákat? 

Megboldondult a kockás füzet:

Megyei vezetők kapkodják fejüket Kurmai Zoltán küldési rendszerétől, amely híresen a kockás füzet. Nagyon sok esetben "rombolja" szét a megyei küldéseket, logikátlan mérkőzések delegálásával. Játékvezetők már unottan  tapasztalják, hogy több száz kilométer utazgatás után fáradtan érkeznek hétfőn civil munkahelyükre. Rendszeresen láthatjuk az ADATBANKBAN, vannak NB III-as játékvezetők akik dupláznak hétvégén NB III-ban. 

Hogy is van ez Kurmai úr?? 

Országos edzőtáborban több ízben és a megyei küldőket hetente oktatta ki, hogy NB III-as játékvezetőket pihentessék a megyék, mert a hatalmas és tartalmas NB III-as bajnokság "teljes" embert kíván.

Badarság- ezek a fiatalok akik nem apuci és rokon által kerültek oda, fizikálisan és szellemileg bírják az iramot,e nnek következménye Kurmai Zoltán által delegált dupla küldés. 

Zoli bácsi először mindig saját munkánkba legyünk tökéletesek, utána ha ez megvan akkor osszuk az észt megyék felé, ahol fényévekre járnak Önök előtt illetve Ön előtt. Nyugodtan hívja fel Attilát, mert egy sima és egy fordított talán ezt a küldési rendszert helyes mederbe tudják terelni. Bele gondolva az is lehet,hogy Kurmai úr irigyli a jól működő megyéket, ezért Ő is duplán dolgoztatja egyes játékvezetőket. Zoli bácsi jöjjön ki a fényre és méltóságteljesen ballagjon el a naplementébe, mindenkinek jobb lesz.

Küldők és az igazgatók is kivannak:

Hétről hétre egyre több megyei küldő akad ki azon, hogy már a kész küldést át kell variálni, mert Kurmai Zoltán ellopja a megyei játékvezetőket. Vajon az MLSZ versenybizottságai miért engedik az állandó időpont módosításokat, vajon az MLSZ JB. miért nem osztja le előre egész évre a meccseket?

Nem kell messze menni, korábban Vágner László és csapata meg tudta azt csinálni, hogy egész szezonra előre kijött a mérkőzés leosztás, nem hétfőn kapjuk meg a hétvégi meccseket, amikor már a megyei küldés megvan - nyilatkozta az egyik küldő.

Nálunk az okoz, gondot, hogy "főműsor" időben az országos utánpótlás meccsek egy időben vannak és oda komplett hatost kell küldeni. Most ne beszéljünk arról, hogy a kollégák 300 kilómétert utaznak egy U.19-es meccsre vagy egy női NB. II-re - nyilatkozta egy másik megye küldője.

A küldési rendszer hibáiára már felhívta az MLSZ figyelmét a győri igazgató, de információnk szerint a saját megyéjében élő Hanacsek Attila lesörpörte a korrekt és szakmai kérdést.

Most újra napirendi pontra tűzték a megyei igazgatók az utánpótlást és női mérkőzések küldési problémáit.

Vajon mindegyik megyei igazgató megkérdezi a saját JB. vezetőit, hogy tényleg van-e gond, vagy egyszerűen csak megint elfedik az MLSZ felsővezetői elől a gondokat, mint ahogy az elmúlt 10 évben tették. Nem mernek beszélni a problémáról, hiszen az MLSZ-től függenek, belőlük élnek.

Informatikai gondok

Az MLSZ éve több tízmillió forintot költ az IFA rendszer üzemeltetésére. (Információnk szerint már a harmadik cég üzemelteti és fejleszti a rendszert.) A játékvezetetéssel kapcsolatos nyilvántartások nem megfelelőek, azok nem szolgálják sem a játékvezetők, sem a bizottságok érdekeit. Olyan nehézkes az adatokat elérni, hogy sokan inkább visszatértek az excel táblázathoz.

A küldési rendszerben található programozási és logikai hibák miatt a heti küldések felvitele többszöröse, mint a régi rendszerben. Nem lehet finomhangolni a megjelenéseket és a változásokat.

 


Borsodi Péter
 

Hozzászólások: