Tapasztalt játékvezetők VAR-nak

Botrány

2022-02-17 07:26:54

VAR - monitor - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - VAR - monitor

Játékvezető társadalomban a sok felnagyítás, az irigység és a tények elferdítése nyert és öltött "pozíciót" elmúlt időszakban. 

Nézzük szigorúan a statisztikát, igaz Churclill is megmondta, hogy csak  saját maga által készített statisztikájában hisz.

Játékvezetésben sincs ez másképpen, ezt a vezetés is így gondolja. Nálunk „Attila Király” grafikonjaitól hüledezik mindenki, bár tudják ők is, hogy az oszlopok és a kördiagrammok messze állnak a valóságtól. Ezek a számok egy tökéletesen működő rendszert mutatnak, míg a valós számok a "rothadó" valóságot.

Előző cikkekben megjelent egy markáns észrevétel, hogy a MAGYAR JÁTÉKVEZETŐI BIZOTTSÁGBAN dolgozó megyei elnökök megyéiben, megugrottak a kimagasló teljesítményt nyújtó játékvezetők (ellenőri osztályzatok) és keret változások száma. Emberi és játékvezetői erkölcsi normákat tekintve eddig is jelen volt a szellemi "korrupció", de most teljes szégyenérzet nélkül, az egeket csapkodja a mértéke.

Nagyon jól hangzik és nagyon jókor jött a VAR a magyar labdarúgásban, mert azzal mindent eltudunk takarni.

Írtuk már arról, hogy az anyagi jobb lét reményében, tesztek nélküli idős kollégáknak, nem kell ellenőri munkát végezniük a pályafutásunk után, elég "grafológusnak" lenni a VAR buszban.

Igaz, jobb egy légkondis buszban "okoskodni", mint negyven fokban rántást kevergetni.

A VAR statisztikákat lapozgatva, felhívták rá figyelmet, találtunk érdekes döntéseket.

Az MLSZ JB. bizottságban helyet foglaló elnök urak megyéiből kimagasló a beiskolázás és megbízás a VAR foglalkozáson és az új képzésen. Előfordul, hogy most felkerült null kilométeres NB. II-es játékvezető egyből VAR képzésre jogosult. (Borsod megye).

Nevezett bizottsági tag szájából nem először hallva: "nem az én döntésem volt". Kedves Zoli bácsi, ki az a buta ember aki nem a saját lovát futtatja??

Ilyenkor feltesszük a kérdést, mit keres még ott Zoli bácsi ott, ahova már rég nem való?  

Érdekesség teljessége megkívánja egy találós kérdést feltegyünk a végére!

Melyik megye az, ahol nincs egy játékvezető sem a VAR képzésben és a VAR csoportban?

Válaszokat kérjük küldjék el H. A, Elnök úrnak.

Beküldők között jutalom küldéseket sorsolunk ki, mivel több bizottsági tag jelezte, hogy ők nem tudnak semmiről, mindig egy személyes döntések születnek ezekben a kérdésekben.


Futaki Jani a bátor...
 

Hozzászólások: