Hanacsek leszerepelt 86%-ban! Frissítve

Hanacsek - m4 - forrás: m4sport.hu Forrás: m4sport.hu - Hanacsek - m4.

Remegő lábbal vártuk Hanacsek Attila JB. elnököt, hogy végre megszóljon.

Furcsa volt látni és hallani, hogy nem mint MLSZ JB. elnök mutatták be, hanem mint az MLSZ képviselője. Attila! Itt nem követeljük meg a megszólítást?

Jött a szokásos semmi és a Hanacseki statisztika, amiről évek óta beszélünk. Mennek a kamu és megfoghatatlan számok és százalékok. Vajon honnan tudjuk, hogy 2000 var vizsgálat volt? Lehet folytatni a százalékokat, hiszen ezzel van hülyítve mindenki..

Többet kellett volna kihozni  az interjúból, de láttuk, hogy ez nagyon kevés.

A lényegről kellett volna beszélni, hogy egyre mélyebben van a magyar játékvezetés.

Arról is kellett volna beszélni, hogy nem volt idén NB. I-es összetartás, így a kollégák nehez tudják meg, hogy milyen a teljesítményük.

Validálni, detektálni, referee.. szép szavak Attila, ezzel lehet eladni magadat, de tényleg ez kell nekünk?

aaaa.aaaa.aaa betük szépek, de a kifejezésre nem tökéletesek.

86 százalék! Na ezt megtanultuk, de reméljük, hogy a csapatok és a játékosok is így gondolják.

Jót mosolygunk azon a kamun is, hogy a VAR buszban nem kell futni, de tényleg.. Iványi ezt megmutatta..

2019-től emelkedett az újoncok száma, de a 2020-as koronavírus megtörte ezt az emelkedést.. Attila!! Attila!! egy évben emelkedett, az nem tendencia.. Ne égesd már magad.

Jézusom! Két VB selejtező?? Ez már menő küldés, de hol vannak a BL és EL meccsek? 

Két igaz mondat volt az egészben, az utolsó, amit Sándorról mondott...

Kamuzott egyébként Attila, mert 2007 óta előírás az, hogy továbbképésre kell menni az NB. I-es csapatoknak.. ez régebben klublicenc előírás is volt. 

Attila, fel kell nőni az elödődhöz, kérlek gyakorold szakemberrel ezt, mert ez qva gyenge volt.. 


 

Az m4 adása teljes egészében visszanézhető itt.

 

A korábbi FIFA-kerettag játékvezető elmondta, a VAR egyértelműen javított a játékvezetői döntések pontosságán. “Az elmúlt bajnokság hasonló időszakához viszonyítottan 76.5 százalékkal csökkentek a játékvezetői hibák, tavaly ilyenkor (16 forduló után) 29 komolyabb hibát regisztráltak, melyek között 7 olyan hiba volt, ami a súlyos kategóriába (gól, büntető, kiállítás) tartozik” – mondta Hanacsek.

Elárulta, az idei szezonban mindössze 4 jelentős hiba volt, ami azt jelenti, 86 százalékkal csökkent a súlyos hibák aránya. Az eddig lejátszott 101 meccsen 2000 VAR-vizsgálat volt, melyek után 48 esetben ténylegesen is közbeavatkoztak. Érdekesség, hogy 24 alkalommal a hazai és ugyanennyiszer a vendégcsapat részére történt beavatkozás.

A protokoll szigorúan köti a videóbírókat mikor avatkozhat közbe. Vitatott esetek számát nem csökkenti a rendszer, ugyanannyi lesz ebben a bajnokságban is, mint volt a tavalyiban, de a hibák számát jelentősen csökkenti. A futball sem tökéletes, a VAR sem az. De ha valamiben közel 90 százalékban kevesebb hiba következik, arra nem lehet azt mondani, hogy rossz. És ezzel átlagban csak 1.6 perccel nőtt a mérkőzések időtartama” – mondta Hanacsek az m4 adásában.


Facebook kommentek:

Lassú, körülményes, szánalmas

 

,,- A vitatott esetek számát a videóbíró rendszer nem csökkenti, tehát ugyanannyi vitatott eset lesz a kővetkező bajnokságban, mint amennyi volt az idei szezonban vagy a tavalyiban. Viszont az egyértelmű és nyilvánvaló játékvezetői hibák számát, ahogy az adatokból is érzékelhető volt jelentősen csökkenti.”
Hát pont, hogy NEM csökkenti a játékvetői hibák számát, ha nem rámutat, hogy mennyi vállalhatatlan és rossz ítélet születik a sok verseny nélkül kiválasztott PS kegyencektől!
 
amíg pont akkora tehetségek ülnek a var kocsiban, mint a pályán, sokat nem lehet várni
 
A focihoz hozzátartozott az emberi hiba is. A VAR megöli a focit. A büntetőterületen belül lévő szabálytalanságot visszanézik, 10 méterrel kijebb ugyanolyat nem. Legyen gólvonalbíró, illetve a játékvezető döntse el, akarja-e használni, ne pedig, hogy a VAR-szoba kezdjen önállóan vizsgálódni. Nem ők a játékvezetők

 

 

 

Hozzászólások