Miért nem vagyok NB-as asszisztens?

Botrány

2021-09-02 16:17:24

MLSz székház - forrás: fft.hu
Forrás: fft.hu - MLSz székház

Az elfogytak a megyékben a játékvezetők témával foglalkozó cikkünk után az alábbi levelet kaptuk a weboldalunk hírbeküldő szolgáltatásán keresztül, amelyet változtatás nélkül közzéteszünk:

„Sziasztok!

Olvastam, hogy egyre több megyében fogynak el a játékvezetők és hiányzik az utánpótlás.

El szeretném mondani, hogy nálunk mi van a megyében és a saját „országos” történetemet is.

Közepes méretű megyének számítunk, szerencsére a játékvezetői létszám megvan a küldésekhez, bár nálunk is jóval kevesebb az aktív kollégák száma, mint öt éve, amikor vizsgáztam. Az oka nagyon egyszerű: ennyi pénzért inkább elmennek dolgozni máshová. Sajnos nem becsülnek meg minket, még mindig. Sokan visszamentek focizni, hiszen megye II-ben több pénzt kapnak egy meccsre, mint mi a játékvezetéssel.

A vizsga után elkezdtem meccsekre járni és szépen lépkedtem előre a ranglétrán. Igaz nem tudtam, hogy mi alapján, hiszen volt, hogy nem volt ellenőrzésem és mégis feljebb kerültem, míg amikor nem voltak jó jegyeim akkor is. Eljutottam most odáig, hogy megye I-ben működhetek. Nagyon örültem neki, hiszen korábban ebben az osztályban fociztam és ez volt a célom, hogy legalább eddig eljussak. 4 év alatt sikerült.

Meglepetésként ért, hogy tavaly nyár óta folyamatosan küldve vagyok NB. III-as mérkőzésekre asszisztensként. Egy év alatt közel 20 mérkőzésen működtem közre, ahol az ellenőrök meg voltak elégedve a teljesítménnyel. Furcsa számomra, hogy nem kerültem, kerülhettem fel, hanem a megyei keretben maradtam továbbra is. Ez azért érdekes, hiszen több meccsen voltam az nb-s osztályban, mint a sima kerettagok. Amikor megkérdeztem a megyei elnököt, hogy van-e esélyem felkerülni, annyi volt a válasz, hogy senki nem tudja, hogy mi alapján viszik fel a játékvezetőket és asszisztenseket.

Hiába volt ott az edzőtáborunkban az MLSZ JB. vezetésének fele, de ilyenekre ők sem válaszolnak, hiába tartozunk a „kedvenc” megyék közé.

A megyei elnök és küldő is csak az utolsó pillanatban kapja Zoli bácsitól az utasítást, hogy küldeni kell hétvégén NB. III-ba. Emiatt gyakorlatilag nem működök a megyében, hiszen a küldőket mindig megszívatja az öreg, hogy módosítani kell a kész küldést.

Vajon miért nem lehet leírni, hogy mi a feljebb kerülés feltétele?

Kollégáim mesélték, hogy régen mennyire átlátható volt az, hogy ki kerül feljebb. Le volt írva év elején, hogy az MLSZ JB. melyik öt mérkőzésen ellenőrzi az ember. Azon, ha jó teljesítményt nyújtottál, akkor egyenes út volt a felkerüléshez, míg most ezt már le sem merik írni.

Akadémia? A szemfényvesztés. Felesleges idő és pénzpazarlás, hiszen ott semmi újdonságot nem hallottunk. A felvételi egyszerűen vicc. Bekerültek olyanok, akiket nem láttunk a felvételi és mégis minden előadáson ott ülnek, míg a jó játékvezetők nem. Volt, hogy nem került fel senki a végzősök közül. Akkor minek ez?

El kell gondolkodni azon, hogy miért fejezi be sok fiatal a játékvezetést az első pár évben. A mi megyei vezetőink megpróbálnak megtenni mindent, de amíg káosz van felül, addig mit várjunk a megyében.”


 

Hozzászólások: